Ingredientai (6–8 asm.):
- 500 g mėgstamo formato makaronų;
- 400 g fetos sūrio;
- 300 g rudųjų pievagrybių;
- 50 g špinatų;
- 3 skiltelės česnako;
- rozmarino šakelė;
- druskos;
- pipirų;
- alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
1. Pievagrybius supjaustome riekelėmis ir sudedame juos į kepimo indą. Į tą patį indą dedame fetos sūrį, rozmarino šakelę ir smulkintą česnaką. Viską pabarstome druska, pipirais bei užpilame kelis valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus. Dedame į iki 180 °C laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame 30 min.
2. Kol kepa pievagrybiai su feta, užverdame didelį puodą vandens su žiupsniu druskos, tada pilame makaronus ir verdame pagal instrukciją. Prieš nukošdami makaronus, pasilikite 150 ml krakmolingo vandens, kuriame jie virė.
3. Iškeptą fetą sutriname šakute ir sumaišome su grybais. Į tą patį indą dedame špinatus, supilame makaronus, 150 ml krakmolingo vandens. Viską sumaišome ir ragaujame. Skanaus!
Kaip dažnai pavalgius norisi ko nors skanaus? O ką skanaus receptai – apie tokius skonius, po kurių nesinori daugiau nieko, nebent pakartot. Tikiu, kad geri skoniai prasideda nuo rinktinių produktų. Kartais užtenka kelių produktų ir skoniai jau sproginėja burnoje. Tačiau maistas man turi būti ne tik skanus, bet ir gražus. Todėl valgymas – ne vien išgyvenimui. Man tai nauji potyriai, galimybė pažinti skonius, kultūras ir, svarbiausia, bendravimas.