Ingredientai:
tešlai:
- 70 g nesūdyto sviesto;
- 110 ml pieno (3,5 proc. riebumo);
- 50 g rudojo cukraus;
- 370 g kvietinių miltų;
- 14 g matcha miltelių (nebūtina, bet tešlą nudažo žaisminga žalia spalva ir suteikia pikantiškesnio skonio);
- 2 kiaušiniai;
- 11 g sausų mielių;
- 5 g jūros druskos.
įdarui:
- 100 g nesūdyto sviesto;
- 100 g rudojo cukraus;
- 50 g juodojo šokolado;
- 14 g nesaldintos kakavos miltelių;
- 70 g pistacijų, gali būti kepintos, sūdytos.
Gaminimas:
1. Tešlą paruoškite iš vakaro, nes ją reikės palikti šaldytuve per naktį. Pieną pašildykite, kad būtų drungnas. Sumaišykite mieles su cukrumi ir užpilkite pienu, viską išmaišykite, kol cukrus ištirps. Leiskite šiam mišiniui pastovėti 30 min.
2. Dubenyje sumaišykite miltus, matcha miltelius, druską ir kiaušinius. Po to supilkite mielių ir pieno masę. Į tešlą po gabaliuką dėkite sviestą ir minkykite, kol tešla taps vientisa.
3. Išminkytą tešlą įdėkite į miltais pabarstytą dubenį, pridenkite maistine plėvele ir palikite 12 val. šaldytuve.
4. Kitą dieną paruoškite įdarą. Sumaišykite sviestą, cukrų, kakavą su smulkintu šokoladu ir pistacijomis.
5. Iš šaldytuvo išimtą tešlą iškočiokite iki ovalo formos. Tešlos ovalo ilgis turi būti kiek didesnis nei kepimo formos.
6. Įdaru ištepkite tešlą ir susukite ją į cilindrą. Tuomet šį cilindrą perpjaukite perpus išilgai ir iš dviejų gautų dalių susukite pynę (bus aiškiau pažvelgus į nuotrauką).
7. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir į ją perkelkite pynę, pridenkite maistine plėvele ir palikite 1,5 val. šiltai pastovėti.
8. Plėvelę nuimkite ir pynę pašaukite į iki 170 °C temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 40 min.
9. Iškepusią babką palikite šiek tiek atvėsti ir tada ragauti.
Kaip dažnai pavalgius norisi ko nors skanaus? O ką skanaus receptai – apie tokius skonius, po kurių nesinori daugiau nieko, nebent pakartot. Tikiu, kad geri skoniai prasideda nuo rinktinių produktų. Kartais užtenka kelių produktų ir skoniai jau sproginėja burnoje. Tačiau maistas man turi būti ne tik skanus, bet ir gražus. Todėl valgymas – ne vien išgyvenimui. Man tai nauji potyriai, galimybė pažinti skonius, kultūras ir, svarbiausia, bendravimas.