Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„O ką skanaus“ receptas: savaitgalio desertui – vyne virtos kriaušės

Orams vėstant vis daugiau laiko praleidžiame namie, o tai reiškia, kad vis daugiau laiko turime naujiems atradimams virtuvėje! Todėl šį sykį noriu pasiūlyti labai lengvai paruošiamą, tačiau įspūdingo skonio desertą – raudoname vyne troškintas kriaušes. Jas galima pateikti su vaniliniais ledais arba grietinėlės kremu. Tai išties stulbinantis desertas, puikiai tinkantis jaukiems rudens vakarams!
Kvapnios vyne virtos kriaušės
Kvapnios vyne virtos kriaušės / Tinklaraštininkės nuotr.

Ingredientai:

  • 500 ml raudonojo vyno;
  • 150 g cukraus;
  • 1 apelsino nuluptos žievelės;
  • 2 cinamono lazdelės;
  • 8 džiovinti gvazdikėliai;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 4 prinokusios kriaušės.

Gaminimas:

1. Pasirinkite tokį puodą, kuriame tilptų visos kriaušės. Į jį supilkite vyną ir suberkite cukrų, druską, sudėkite apelsino žievelę, cinamono lazdeles ir gvazdikėlius. Viską užvirkite ir leiskite cukrui ištirpti.

Tinklaraštininkės nuotr. /Kriaušės vyne verdamos kartu su prieskoniais
Tinklaraštininkės nuotr. /Kriaušės vyne verdamos kartu su prieskoniais

2. Kol vynas su prieskoniais iš lėto kunkuliuoja, nulupkite kriaušes. Kriaušių apačią šiek tiek nupjaukite, kad serviruojant lėkštėje jos nevirstų ant šono. Ištirpus cukrui kriaušes sudėkite į puodą ir virkite ant nedidelės ugnies apie 20–35 minutes. Išvirtas kriaušes sudėkite į dubenį ir palikite, kol atvės.

3. Gaminame sirupą. Iš puodo, kuriame troškinosi kriaušės, pasemkite porą samčių skysčio ir nedideliame puode vyną pavirkite tol, kol skystis pradės tirštėti. Sirupu apšlakstykite virtas, atvėsusias kriaušes ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai 2 valandoms.

4. Atšaldytas kriaušes serviruokite lėkštėje su vaniliniais ledais arba plakta grietinėle. Žinoma, ir vienos jos yra puikaus skonio!

Patarimai:

  • Vyną rinkitės tokį, kokį patys mielai gurkšnotumėte. Rekomenduoju šiam receptui rinktis Cabarnet Sauvignon ar Pinot Noir rūšies vyną;
  • Prieš prikdami cinamoną atidžiai perskaitykite etiketę. Rinkitės Ceilono cinamono lazdeles, jos yra švelnesnio ir saldesnio skonio;
  • Naudokite tik gerai prinokusias kriaušes. Kietos kriaušės taip lengvai nesuminkštėja;
  • Būtinai naudokite gvazdikėlius. Jų charakteringas aromatas sujungia visus skonius. Be gvazdikėlių neįsivaizduoju šio recepto.

Kaip dažnai pavalgius norisi ko nors skanaus? O ką skanaus receptai – apie tokius skonius, po kurių nesinori daugiau nieko, nebent pakartot. Tikiu, kad geri skoniai prasideda nuo rinktinių produktų. Kartais užtenka kelių produktų ir skoniai jau sproginėja burnoje. Tačiau maistas man turi būti ne tik skanus, bet ir gražus. Todėl valgymas – ne vien išgyvenimui. Man tai nauji potyriai, galimybė pažinti skonius, kultūras ir, svarbiausia, bendravimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas