„O ką skanaus“ receptas: šventiniam pasilepinimui – legendinės prancūziškos kanelės

Šie iš Prancūzijos kilę saldūs pyragėliai išsiskiria ne tik skoniu, bet ir forma. Ingredientai labai paprasti, todėl visa paslaptis ir teslypi formoje ir kepimo eigoje. Patikėkite, tai išties daug pastangų nereikalaujantis desertas ir jis pranoks visus lūkesčius. Šis desertas – pats mano mėgstamiausias. Tiesa, tešlą jam reikia pasiruošti bent jau iš vakaro. Išbandykite!
Tinklaraštininkė Dovilė ir jos keptos kanelės
Tinklaraštininkė Dovilė ir jos keptos kanelės / Tinklaraštininkės nuotr.

Ingredientai:

  • 500 ml pieno (3,2 proc. riebumo);
  • 50 g sviesto;
  • 120 g miltų;
  • 230 g baltojo cukraus;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 2 pilni kiaušiniai;
  • 2 kiaušinių tryniai;
  • 1 valg. šaukšt. romo arba 1 arbat. šaukšt. romo esencijos;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus.

formelėms ištepti:

  • 50 g sviesto;
  • 1 valg. šaukšt. rudojo cukraus.

Gaminimas:

Tešlos gaminimas:

1. Tešlą reikia pasiruošti iš anksto – mažiausiai 12 val. prieš kepimą, o dar geriau laikyti tešlą šaltai 48 val. Tuomet tešla subręsta ir atsiskleidžia visi skoniai.

2. Į puodą supilkite pieną ir sudėkite sviestą. Pakaitinkite pieną su sviestu, kol sviestas ištirps, o pienas viršuje pasidengs oro burbuliukais. Palikite atvėsti iki 45 55 °C temperatūros.

3. Kol pienas su sviestu vėsta, kitame puode išsukite kiaušinius su cukrumi – tą patogiausia daryti elektriniu kombainu, o ne rankomis. Į kiaušinių ir cukraus masę įsijokite miltus, vanilinį cukrų ir druską. Išmaišykite.

4. Į kiaušinių ir miltų masę po truputį pilkite pieną ir atsargiai maišykite, nesudarydami oro burbuliukų. Viską sumaišykite iki tolygumo ir pabaigoje įpilkite romo. Tešla bus skysta, tokia ji ir turi būti. Neišsigąskite ir nesugalvokite berti daugiau miltų.

5. Dubenį su paruošta tešla laikykite šaldytuve 12–48 val. pridengę maistine plėvele.

kepimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 225 °C temperatūros.

2. Kanelių kepimo formeles ištepkite sviestu ir pabarstykite ruduoju cukrumi.

3. Paruoštą kepimo formą padėkite ant grotelių, taip bus lengviau perkelti į orkaitę.

4. Supilkite tešlą į kanelių formeles – iki pat viršaus neužpildykite, palikite apie 1 cm iki viršaus neužpildę.

5. Įkaitus orkaitei, kepimo formą su tešlą dėkite į orkaitės vidurinę lentyną ir kepkite 10 min.

6. Po 10 min. temperatūrą sumažinkite iki 185 °C ir kepkite dar 30 min.

7. Po 30 min. kaneles perkelkite į žemiausią skyrių ir kepkite dar 15 min. Kepkite tol, kol kanelės taps tamsiai auksinės spalvos. Prieš baigiant kepti rekomenduoju vieną kanelę atsargiai ištraukti ir perpjauti pusiau. Vidus turi būti korėtas, šviesus ir minkštas.

8. Iškepusias kaneles iš karto išimkite iš formelių ir leiskite joms atvėsti.

Tinklaraštininkės nuotr. /Kanelės
Tinklaraštininkės nuotr. /Kanelės

Kaip dažnai pavalgius norisi ko nors skanaus? O ką skanaus receptai – apie tokius skonius, po kurių nesinori daugiau nieko, nebent pakartot. Tikiu, kad geri skoniai prasideda nuo rinktinių produktų. Kartais užtenka kelių produktų ir skoniai jau sproginėja burnoje. Tačiau maistas man turi būti ne tik skanus, bet ir gražus. Todėl valgymas – ne vien išgyvenimui. Man tai nauji potyriai, galimybė pažinti skonius, kultūras ir, svarbiausia, bendravimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų