Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

„O ką skanaus?“ receptas: tailandietiški lipnūs ryžiai su mangu

Šio deserto pirmą kartą paragavau būdama Tailande. Ir tai tik per atsitiktinumą. Nemėgau saldžių košių, bet Azijoje daug kur ryžiai puikiai dera ir prie saldumynų stalo. Lipnius ryžius su kokosų pienu ir mangu kelionėje valgiau ne vieną sykį. Šis desertas man tapo vienu skaniausiu, todėl labai rekomenduoju išmėginti jį visiems!
Tailandietiški lipnūs ryžiai su mangu
Tailandietiški lipnūs ryžiai su mangu / Autorės nuotr.

Ingredientai:

  • 1 stiklinė apvaliųjų ryžių;
  • 200 ml kokosų pieno;
  • 1 gerai prinokęs mangas;
  • 1 valg. šaukšt. cukraus;
  • žiupsnis druskos.

Gaminimas:

1. Ryžius nuplauti po tekančiu vandeniu ir užmerkti bent 4 val., geriausiai per naktį.

2. Išmirkytus ryžius išvirti garuose.

3. Baigiant virti ryžiams, atskirame puode pašildyti kokosų pieną su cukrum ir druska.

4. Į ką tik išvirtus ryžius supilti saldintą kokosų pieną ir palikti pabręsti.

5. Per tą laiką supjaustykite kubeliais mangą.

6. Į dubenėlį sudėkite ryžius ir mangą. Galite paskaninti mėgstamais riešutais. Skanaus!

Kaip dažnai pavalgius norisi ko nors skanaus? O ką skanaus receptai – apie tokius skonius, po kurių nesinori daugiau nieko, nebent pakartot. Tikiu, kad geri skoniai prasideda nuo rinktinių produktų. Kartais užtenka kelių produktų ir skoniai jau sproginėja burnoje. Tačiau maistas man turi būti ne tik skanus, bet ir gražus. Todėl valgymas – ne vien išgyvenimui. Man tai nauji potyriai, galimybė pažinti skonius, kultūras ir, svarbiausia, bendravimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos