Obuoliai ne tik desertams: 15 receptų – nuo salotų iki kotletų ir kepenėlių

Kokį pirmąjį patiekalą skubate gaminti, vos tik pasirodo naujo derliaus obuoliai? Greičiausiai tai pyragas, o gal koks kitas mėgstamas saldumynas. Tačiau šie populiarieji vaisiai puikiai tinka ir rimtiems patiekalams, pavyzdžiui, ruošiant mėsos (ypač kiaulienos) kepsnelius, kepenėles, gaminant salotas, užtepėles. Jie suteikia gaivumo, lengvumo, o tai puikios patiekalo savybės, tiesa?
Mėsos patiekalas su obuoliais
Mėsos patiekalas su obuoliais / Vida Press nuotr.
Trinta morkų ir obuolių sriuba su imbieriniu-vaniliniu kremu
Receptas: Trinta morkų ir obuolių sriuba su imbieriniu-vaniliniu kremu
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.0 / 6
Receptas
Ingredientai
Morkos: 500.00 g
Obuoliai: 1.00 vnt. (apie 180g)
Vanduo: 850.00 ml
Druska: 3.00 arbat. š. (nubrauktų arb. šaukštelių Himalajų druskos)
Agavų sirupas: 1.00 valg. š. (arba medaus)
Kalendros: 3.50 arbat. š. (3 ½ arb. šaukštelio kalendros, susmulkintos)
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepimui)
Grietinėlė: 0.50 puodelis
Vanilė: 1.00 žiupsnelis (burbono vanilės)
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio, smulkiai supjaustyto)
Kaip gaminti
  1. Morkas ir obuolį švariai nuplaukite ir supjaustykite.
  2. Į puodą, kuriame virsite sriubą, įdėkite kokosų aliejaus ir jame trumpai pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną. Tada sudėkite supjaustytas morkas ir obuolį, trumpai pakepkite ir supilkite vandenį bei suberkite druską. Virkite apie 15 min., kol suminkštės.
  3. Grietinėlę išplakite iki standumo su agavų sirupu, vanile, imbieru ir kalendra. Padėkite vėsiai.
  4. Sriubą sutrinkite. Jei norisi, įdėkite papildomai imbiero ir kalendros. Patiekite į sriubą įdėję kremo.

Receptą parengė www.livinn.lt

Suskleisti
Salotos su ropėmis ir obuoliais
Receptas: Salotos su ropėmis ir obuoliais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 52
Receptas
Ingredientai
Ropė: 1.00 vnt.
Obuoliai: 1.00 vnt. (1-2)
Morkos: 1.00 vnt.
Prieskoniniai žalumynai: 15.00 žiupsnelis
Grietinė: 1.00 valg. š. (pagal skonį arba majonezas)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Sutarkuokite obuolius, morką, ropę supjaustykite šiaudeliais.
  2. Viską sumaišykite, pagardinkite druska, pipirais bei majonezu ar grietine. Papuoškite žalumynais.
Suskleisti
Sumuštiniai su vištienos salotomis
Receptas: Vištienos salotos su obuoliais ir kario padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.1 / 18
Receptas
Ingredientai
Vištienos filė: 400.00 g (keptos ar virtos)
Obuoliai: 2.00 vnt. (standūs vidutinio didumo)
Salierų stiebai: 2.00 vnt.
Majonezas: 2.00 valg. š. (neriebaus; padažui)
Jogurtas: 1.00 valg. š. (natūralaus; padažui)
Karis: 1.00 arbat. š. (padažui)
Druska: 0.30 arbat. š. (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Kaip gaminti

1. Supjaustykite vištieną ir nuluptus obuolius kubeliais. Salierą supjaustykite plonomis riekelėmis. Riešutus stambiai sukapokite (prieš tai galite juos kiek pakepinti sausoje keptuvėje).

2. Padažui skirtus produktus labai gerai išmaišykite, kad kario milteliai visiškai tolygiai pasiskirstytų.

3. Į didelį dubenį berkite mėsą, salierus, obuolius, užpilkite padažo ir labai gerai išmaišykite. Ant viršaus užberkite riešutų.

4. Jei gaminsite sumuštinius, skrudintuve paskrudinkite kokybiškos, tam skirtos duonos riekeles, ant vienos jų dėkite porą šaukštų salotų, gerai paskirstykite ir uždenkite antrąja.

Suskleisti
Raudongūžių kopūstų ir obuolių salotos
Receptas: Raudongūžių kopūstų ir obuolių salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 23
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 200.00 g (pusė raudongūžio kopūsto)
Obuoliai: 3.00 vnt. (dideli)
Razinos: 50.00 g (besėklės)
Gvazdikėliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį, maltų)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį, maltų)
Medus: 1.00 valg. š.
Apelsinai: 1.00 vnt. (pusės apelsino sultys)
Aliejus: 1.00 valg. š. (vynuogių kauliukų)
Obuolių tyrė 1.00 valg. š.
Brendis (razinoms mirkyti) 50.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Kopūstą nuplaukite, viršutinius lapus pašalinkite, labai plonai supjaustykite. Sudėkite į gilų indą, pagal skonį įberkite druskos, cukraus ir pamaigykite rankomis. Įmaišykite tarkuotus obuolius, suberkite brendyje mirkytas razinas. Salotas pagardinkite prieskoniais ir bent valandą palikite pastovėti, kad prieskoniai įsigertų.

2. Per tą laiką paruoškite užpilą: elektriniu plakikliu iki vientisos masės išsukite aliejų, apelsinų sultis, išlydytą medų ir obuolių tyrę. Užpilu apliekite salotas ir gerai išmaišykite.

3. Salotas sudėkite į dailiais nedideles taures. Galite tiekti su baltos duonos skrebučiais arba šviežiomis minkštomis bandelėmis.

Suskleisti
Bulviniai blynai su obuoliais ir česnakais
Receptas: Bulviniai blynai su obuoliais ir česnakais
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.2 / 137
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (nemažų)
Obuoliai: 3.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai)
Miltai: 5.00 valg. š.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Svogūnai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Aliejus: 1.00 st. (kepimui)
Citrinos: 1.00 vnt. (šlakelis sulčių)
Laiškiniai svogūnai: 20.00 g
Kaip gaminti

1. Bulves, nuluptus be sėklyčių obuolius, svogūnus ir česnakus sutarkuokite bulvių tarkavimo mašina. Nupilkite skysčio perteklių (galima šiek tiek ir nusunkti) bei apšlakstykite citrinos sultimis.

2. Įmuškite kiaušinių trynius, pasūdykite, įdėkite pipirų bei gerai išmaišykite. Sudėkite miltus ir dar truputį pamaišykite.

3. Blynus apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių gerai įkaitintame aliejuje, kol apskrus.

4. Iškepus geriausia padėti blynus ant vienkartinio rankšluoščio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.

5. Patiekite su grietine bei laiškiniais svogūnais (žiemos metu puikiai tinka džiovinti).

Skanaus!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Suskleisti
Guliašas su obuoliais
Receptas: Guliašas su obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.1 / 13
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 500.00 g (nugarinė)
Obuoliai: 3.00 vnt.
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Krapai: 1.00 sauja
Grietinė: 2.00 valg. š.
Prieskoniai: (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Daržovių sultinys: 500.00 ml
Miltai: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Mėsą supjaustykite gabaliukais ir patroškinkite keptuvėje vis įpildami daržovių sultinio.

2. Apkepinkite mėsą, sudėkite pjaustytus obuolius, supjaustytus svogūnų laiškus, krapus ir dar viską patroškinkite.

3. Pabaigoje sudėkite grietinę ir miltus ir dar keletą minučių patroškinkite, kol padažas sutirštės.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Viščiukų kepenėlės su obuoliais
Receptas: Viščiukų kepenėlės su obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
3.5 / 31
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 2.00 vnt.
Obuoliai: 4.00 vnt.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Kepenėles nuplaukite, nuvarvinkite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

2. Svogūną nulupkite ir supjaustykite stambiais griežinėliais. Obuolius supjaustykite į aštuonias dalis, išpjaustykite sėklalizdžius.

3. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir trumpai apkepkite kepenėles iš abiejų pusių. Pasūdykite, pagardinkite pipirais.

4. Gilioje keptuvėje storu dugnu trumpai pakepkite svogūnų griežinėlius. Kai svogūnų gabalėliai taps perregimi, ant viršaus išdėliokite obuolius, ant jų – keptas kepenėles.

5. Įpilkite verdančio vandens, kad obuoliai būtų beveik apsemti. Pasūdykite, pagardinkite prieskoniais, uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 10 min., kol suminkštės obuoliai. Tik neleiskite jiems sukristi.

6. Tiekite su virtomis bulvėmis ar bulvių koše.

 

Suskleisti
Kepenų kotletai pagardinti obuoliais
Receptas: Kepenų kotletai pagardinti obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 16
Receptas
Ingredientai
Kiaulių kepenys:(maltos) 600.00 g
Svogūnai: 3.00 vnt. (dideli - 1 svogūnas garnyrui)
Batonas: 2.00 riekės (2 - 3)
Pienas: 1.00 st. (0,5 st.)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Miltai: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 2.00 valg. š.
Obuoliai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Svogūnus smulkiai supjaustykite, iškepkite ir atvėsinkite. Kepenis sumaišykite su kepintais svogūnais, mirkytu ir nuspaustu batonu, kiaušiniu, miltais, pagardinkite pipirais bei druska. Iš paruoštos masės iškepkite nedidelius kotletus ir, kol apkepsite obuolius su svogūnais, laikykite šiltai.

2. Obuolius supjaustykite riekelėmis ir apkepkite iš abiejų pusių. Svogūnus suraikykite griežinėliais, taip pat iškepkite. Svogūnų ir obuolių mišinį sudėkite ant kotletų ir tiekite.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė  

Suskleisti
Keptos kepenys su svogūnų padažu ir obuoliais
Receptas: Keptos kepenys su svogūnų padažu ir obuoliais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.8 / 4
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 3.00 vnt.
Aliejus: 5.00 valg. š. (2 - padažui)
Veršių kepenys: 4.00 vnt.
Pienas: 200.00 ml
Druska: 2.00 žiupsnelis (kepenims ir padažui)
Pipirai: 2.00 žiupsnelis (kepenims ir padažui)
Svogūnai: 2.00 vnt. (dideli - padažui)
Sviestas: 2.00 valg. š. (padažui)
Vynas: 50.00 ml (balto - padažui)
Actas: 2.00 valg. š. (baltojo vyno - padažui)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (padažui)
Kaip gaminti

1. Paruoškite padažą: svogūnus nulupkite, supjaustyti pusžiedžiais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų su sviestu. Sudėkite svogūnus ir nuolat maišydami kepinkite, kol gražiai pagels. Įpilkite acto, vyno, įberkite cukraus, druskos, pipirų ir maišydami kaitinkite 3 minutes.

2. Obuolius supjaustykite storais skrituliais, išpjaukite sėklalizdžius ir iš abiejų pusių apkepkite įkaitintame aliejuje. Padėkite ant popierinio rankšluosčio susigerti riebalams.

3. Veršių kepenis 30 minučių mirkykite piene, nusausinkite ir iš abiejų pusių apkepinkite įkaitintame aliejuje, pasūdykite, pabarstykite pipirais. Patiekite su svogūnų padažu ir apkeptais obuoliais. Papuoškite šviežiais čiobreliais.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Kepti obuoliai su vištiena ir kariu
Receptas: Kepti obuoliai su vištiena ir kariu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 48
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 4.00 vnt.
Vištiena: 200.00 g (malta (smulkinta),kepta, virta)
Razinos: 4.00 arbat. š.
Kedrinės pinijos: 4.00 arbat. š.
Karis: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (salotiniai)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Obuolius nuplaukite, nupjaukite jų viršūnėles ir išvalykite sėklalizdžius.
  2. Sumaišykite likusius ingredientus: vištieną, razinas, kedrines pinijas, karį, trintą česnaką, smulkintą svogūną  ir sudėkite į obuolius. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
  3. Obuolius galite apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje 20 minučių. Nuėmę folija obuolius kepkite dar penkias minutes.
Suskleisti
Obuolių krepšeliai, įdaryti faršu
Receptas: Faršu įdaryti obuoliai
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.2 / 47
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 4.00 vnt. (didesni)
Faršas: 300.00 g (kalakutienos)
Ryžiai: 3.00 valg. š. (virtų)
Razinos: 1.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 arbat. š.
Grietinėlė: 2.00 valg. š.
Sūris: 30.00 g (tarkuoto fermentinio)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Svogūnai: 30.00 g
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Kalakutienos faršą apkepkite keptuvėje su smulkintais svogūnais ir česnakais, paskaninkite vištienos prieskoniais, pipirais, pasūdykite.

2. Į pravėsusį faršą sudėkite išmirkytas razinas, supilkite grietinėlę, sudėkite sūrį ir gerai išmaišykite.

3. Obuolių viršūnėles su koteliais nupjaukite, vidų išskobkite ir susmulkinkite, sudėkite į faršą. Į obuolius pridėkite faršo, sustatykite į aliejumi pateptą kepimo skardą ir kepkite 170°C karštumo orkaitėje apie 20 min.

 

Suskleisti
Grybų apkepas su obuoliais
Receptas: Grybų apkepas su obuoliais
2 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.0 / 2
Receptas
Ingredientai
Grybai: 200.00 g (švieži baravykai)
Bulvės: 200.00 g
Obuoliai: 200.00 g
Svogūnai: 1.00 g (nedidelis)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Grietinė: 2.00 valg. š. (riebi)
Grietinėlė: 100.00 ml
Sultys: 1.00 valg. š. (citrinų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Čiobreliai: 5.00 g (švieži - arba mairūnai)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Į sviestu išteptą kepimo indą sudėkite plonomis riekelėmis supjaustytas nuskustas bulves. Jas iš karto truputį apibarstykite druska. Ant bulvių eilėmis dėkite nulupto obuolio riekeles ir grybus (grybų prieš tai nereikia virti). Pabarstykite druskos, juodųjų pipirų ir suberkite dalį susmulkintų čiobrelių.

2. Dubenyje iki purumo suplakite kiaušinius, grietinę ir grietinėlę. Į šį mišinį sudėkite susmulkintą svogūną ir česnaką, įpilkite citrinos sulčių, įberkite druskos, juodųjų pipirų ir sudėkite likusią dalį čiobrelių. Šį tirštą padažą užpilkite ant bulvių ir grybų su obuoliais.

3. Apkepą įdėkite į 180 ºC įkaitintą orkaitę ir apie 35 min. kepkite.  

Suskleisti
Nesaldus obuolių pyragas su porais ir rokforo sūriu
Receptas: Nesaldus obuolių pyragas su porais ir rokforo sūriu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 20
Receptas
Ingredientai
Miltai: 215.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Sviestas: 75.00 g
Mielės: 10.00 g
Obuoliai: 4.00 vnt.
Porai: 150.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (2 arbat. š. sulčių)
Grietinėlė: 100.00 ml
Pienas: 100.00 ml
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Rokforo sūris 100.00 g
Muskatas: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. 200 g miltų ištrinkite su druska ir sviestu. Ištirpinkite mieles 5-iuose šaukštuose šilto vandens ir įmaišykite į tešlą. Gautą masę padėkite į šaldytuvą vienai valandai.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 220°C. Porus nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais, tris minutes pavirkite pasūdytame vandenyje, tuomet perpilkite šaltu vandeniu ir leiskite nudžiūti.

3. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite į keturias dalis. Pašlakstykite citrinų sultimis. Rokforo sūrį supjaustykite kubeliais.

4. Padarykite padažą: suplakite grietinėlę, pieną, kiaušinius, likusius miltus (15 g), muskato riešutą, druską.

5. Pyrago formą ištepkite sviestu. Tešlą iškočiokite ir ja išklokite formą, padarydami kraštelius. Obuolius, porus, ir sūrį sudėkite ant tešlos ir užpilkite gautu padažu. Kepkite 30 min.

Suskleisti
Obuoliniai drebučiai
Receptas: Obuoliniai drebučiai
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
1.5 / 2
Receptas
Ingredientai
Sultys: 500.00 ml (obuolių)
Vanduo: 500.00 ml (šalta,s virintas)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Pipirai: 6.00 vnt. (po kleis kvapiuosius ir juoduosius)
Morkos: 2.00 vnt. (virtos)
Želatina: 50.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Želatiną užpilkite nedideliu kiekiu šalto virinto vandens, palikite brinkti.  Mėsą nuplaukite, nusausinkite, dėkite į puodą, užpilkite vandeniu. Statykite ant ugnies. Kai užvirs, į puodą įmeskite kelis kvapiuosius ir juoduosius pipirus, laurų lapus, svogūno puselę. Virkite, kol mėsa suminkštės. Atvėsusią supjaustykite gabalėliais.
  2. Obuolių sultis sumaišykite su šaltu virintu vandeniu, morkas supjaustykite griežinėliais. Į porcijos dydžio indelius įberkite smulkintų svogūnų, dėkite po kelis morkų griežinėlius, kelis šaukštus smulkintos paukštienos.
  3. Išbrinkusią želatiną išlydykite karšto vandens vonelėje. Maišydami plona srovele supilkite į vandeniu skiestas obuolių sultis. Po samtį įpilkite į indelius su paukštiena ir daržovėmis. Pastatykite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Suskleisti
Baklažanų ir obuolių užtepėlė
Receptas: Baklažanų ir obuolių užtepėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.7 / 38
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt. (didelis)
Obuoliai: 3.00 vnt. (dideli)
Pomidorai: 1.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Tabasko padažas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Baklažaną perpjaukite išilgai pusiau, didesnes sėklas išgremžkite. Pabarstykite druska ir 10 minučių palikite. Nuplaukite, nusausinkite. Dėkite į skardą pjūviu į viršų. Apšlakstykite aliejumi. Kiškite į iki 180 įkaitintą orkaitę ir kepkite 8–10 minučių. Atvėsusį supjaustykite stambiais kubeliais.
  2. Svogūną ir karštu vandeniu nuplikytą pomidorą nulupkite ir susmulkinkite. Nuluptus obuolius supjaustykite kubeliais.
  3. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite svogūnus ir pakepinkite. Sudėkite baklažanus, smulkintus pomidorus ir 3–4 minutes kepinkite. Sudėkite smulkintus obuolius, įberkite druskos, cukraus, pipirų, išmaišykite. Troškinkite apie 10 minučių. Palikite atvėsti. Tiekdami apibarstykite šviežiais smulkintais žalumynais. 
Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Aukščiausios klasės kavos aparatai: ar verta į juos investuoti?
Reklama
Įspūdingi baldai šiuolaikinei svetainei: TOP 5 pasirinkimai