Ingredientai:
- 120 g cukraus;
- 120 g sviesto (minkšto);
- 2 dideli kiaušiniai;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 1 valg. šaukšt. vanilinio cukraus;
- 150 g kvietinių miltų;
- 2 dideli arba 3 vidutiniai saldžiarūgščiai obuoliai;
- 1 skardinė „Rududu“.
Gaminimas:
1. Į dubenį dėkite sviestą, berkite paprastą ir vanilinį cukrų, o tada išsukite iki purios balkšvos masės. Po vieną į šią masę įmuškite kiaušinius ir kaskart gerai išsukite. Nesijaudinkite, jei masė nebus vientisa.
2. Miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišykite, o tada plona srovele suberkite į sviesto ir kiaušinių masę.
3. Pagamintą tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą apvalią kepimo formą (idealu – nuimamais kraštais). Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.
4. Obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais, o tada sumaišykite su „Rududu“. Jei „Rududu“ masė būtų per kieta, prieš maišant su obuoliais skardinę įstatykite į karštą vandenį ir palaukite, kol suminkštės.
5. Karamelės ir obuolių mišinį tolygiai paskirstykite ant paruoštos pyrago tešlos.
6. Dėkite kepimo formą į orkaitę ir kepkite 30–35 min. Leiskite atvėsti, o tada pjaustykite ir galite skanauti.