Obuolių rožytėms reikalinga šaldyta sluoksniuota tešla, tad turėdami jos šaldiklyje, visuomet galėsite pavaišinti netikėtai užklydusį svečią. Kadangi šiuo metu šaldytos tešlos prekybos centre „Norfa“ galite įsigyti su akcija, nepraleiskite progos!
Desertui reikės:
- 1 pakelio šaldytos sluoksniuotos tešlos,
- 5 didelių raudonų obuolių,
- kelių šaukštų abrikosų džemo,
- pusės citrinos sulčių,
- vandens,
- cukraus pudros,
- cinamono.
Gaminimas:
Kaip pasigaminti obuolių rožytes, žiūrėkite vaizdo reportaže.
Šaldytą tešlą padėkite atšilti. Per tą laiką pasiruoškite obuolius: perpjaukite juos pusiau ir skersai supjaustykite plonytėmis riekelėmis. Apšlakstykite citrinos sultimis, kad neparuduotų ir suberkite į dubenį. Užpilkite vandeniu iį dėkite 7 minutėms į mikrobangų krosnelę arba ant viryklės. Obuolius reikia apvirti, kad jie suminkštėtų ir būtų lankstūs, bet jokiu būdu neištižtų.
Apvirtus obuolius iš karto nukoškite ir padėkite atvėsti.
Tešlą iškočiokite kuo ploniau ir supjaustykite maždaug 5 cm pločio juostomis ir aptepkite abrikosų džemu.
Ant kiekvienos juostos viršutinės dalies išdėliokite obuolių skilteles, kad dalinai užeitų viena ant kitos. Kai visas juostos ilgis bus padengtas obuoliais, užlenkite apatinį kraštą ant viršutinio, neuždengiant obuolių viršutinės dalies. Gautą juostą pradedant nuo krašto atsargiai susukite į ritinėlį ir užtvirtinkite galą. Štai ir gavosi rožytė!
Roželes dėkite į keksiukų kepimo formeles ir kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 minučių. Iškepusias išimkite iš orkaitės, leiskite atvėsti. Apibarstykite cinamonu bei cukraus pudra ir patiekite.
Skanaus!