„Taigi, pristatau receptą visiems tinginiams, mėgstantiems skaniai ir įdomiai pavalgyti. Ši antienos sriuba mūsų namuose verdama tikrai dažnai, tad rekomenduoju pasimėgauti pikantiška sriuba“, – sako Odeta.
Jums reikės:
- 800 g antienos krūtinėlių,
- 3 aitriųjų paprikų,
- 400 g rudųjų pievagrybių (jie artimesni miško grybams),
- 3-4 šaukštai ryžių,
- 4 česnako skiltelių,
- 1 l vištienos sultinio,
- 3 šaukštų raudonosios kario pastos,
- 4 šaukštų žuvies padažo,
- 2 skardinių kokosų pieno,
- žalumynų ryšelio (petražolių, svogūno laiškų, bazilikų arba kitų jūsų mėgstamų žalumynų),
- šlakelio aliejaus.
Kaip gaminti:
1. Anties krūtinėlę supjaustykite kuo plonesnėmis juostelėmis, aitriuosius pipirus, česnakus susmulkinkite.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepinkite gerai antienos juosteles. Sudėkite smulkintus česnakus, aitriuosius pipirus ir dar 1-2 min. pakepinkite.
3. Sudėkite keptuvės turinį į puodą, supilkite sultinį, sudėkite smulkintus grybus, ryžius. Pavirkite 10 min., kol ryžiai suminkštės. Supilkite žuvies padažą, kokosų pieną, kario pastą sudėkite ir gerai išmaišę pakaitinkite kelias minutes. Išjunkite kaitrą. Tiekdami pabarstykite smulkintais žalumynais.