„Pamenate šiuos blynus? Tie kas mano maisto įrašus seka nuo pradžių, turėtu prisiminti juos, nes šie blynai mušė rekordus ir sulaukė daug pagyrų. Priešistorė tokia, kad šį receptą (dar tada kai nesidomėjau maisto gamyba) radau viename kulinariniame žurnale ir parodžiau savo tetai. Ji susidomėjo ir išbandė. Patiko.
Kai aš susidomėjau maisto gaminimu ir pradėjau rašyti „Samčio užrašus“ susiradau tą žurnaliuką ir gaminau savo šeimai, tuomet pasidalinau šiuo receptu feisbuko. puslapyje ir prasidėjo... Buvo daug „patinka“ paspaudimų, pasidalinimų, o jau komentarų gražumas... Visi kas bandė – gyrė. Šiandien šį receptą prikeliu vėl. Geri dalykai turi gyventi“, – rašo Odeta.
Jums reikės:
6 bulvių,
200 g varškės,
2 kiaušinių,
2 šaukštų bulvių krakmolo,
pagal skonį druskos,
pagal skonį maltų pipirų,
3 šaukštų grietinės,
šlakelio aliejaus.
Kaip gaminti:
1. Bulves nuskuskite ir sutarkuokite burokine trintuve. Varškę sumaišykite su kiaušiniais, krakmolu, druska bei pipirais. Į varškės masę įmaišykite bulves.
2. Iš gautos masės padarykite paplotėlius ir dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Apkepkite iš abiejų pusių.
3. Apkeptus paplotėlius sudėkite į puodą, įpilkite truputį vandens, supilkite grietinę ir troškinkite 15 -20 min. ant nestiprios kaitros.
P.S. Jei bulvių masė vandeninga, tuomet lengvai nuspauskite rankomis.