Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Odetos graikiško sūrio užkandis – valgydami net prisimerksite iš malonumo!

Šiuos užkandžius labai mėgstu, nes juos paruošti neužtruks daug laiko, o valgydami prisimerksite iš malonumo.
Graikiško sūrio užkandis
Graikiško sūrio užkandis / Odetos Kudopčenkienės nuotr.

Tai puikus užkandis, o medaus padažas su aitriosiomis paprikomis – išvis tobulas.

Gamino ir patarė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė ODETA KUDOPČENKIENĖ

Reikės:

  • 2 kiaušinių,
  • 2 pakuočių (po 180 g) halumio sūrio,
  • 100 g Panko džiūvėsėlių,
  • 100 g parmezano sūrio,
  • 2 šaukštelių sezamo sėklų,
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
  • 1/2 šaukštelio aitriųjų paprikų drožlių.

Padažui:

  • 100 g medaus,
  • 1 šaukštelio aitriųjų paprikų drožlių.

Kaip gaminti:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ⁰C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

2. Kiaušinius išplakite su pipirų drožlėmis. Panko džiūvėsėlius sumaišykite su parmezano sūriu ir sezamo sėklomis.

3. Halumio sūrį supjaustykite vieno kąsnio gabaliukais. Pamerkite sūrio gabaliukus į kiaušinio plakinį, tada į džiūvėsėlių mišinį ir dėkite į kepimo skardą. Apšlakstykite aliejumi.

4. Kepkite 10 min. iš vienos pusės, paskui apverskite ir vėl kepkite 5–10 min.

5. Padažui pašildykite medų ir pagardinkite paprikų drožlėmis. Tiekite šiltus ir valgykite sūrio gabaliukus pamirkydami į medaus padažą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius