Tai puikus užkandis, o medaus padažas su aitriosiomis paprikomis – išvis tobulas.
Gamino ir patarė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė ODETA KUDOPČENKIENĖ
Reikės:
- 2 kiaušinių,
- 2 pakuočių (po 180 g) halumio sūrio,
- 100 g Panko džiūvėsėlių,
- 100 g parmezano sūrio,
- 2 šaukštelių sezamo sėklų,
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
- 1/2 šaukštelio aitriųjų paprikų drožlių.
Padažui:
- 100 g medaus,
- 1 šaukštelio aitriųjų paprikų drožlių.
Kaip gaminti:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ⁰C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Kiaušinius išplakite su pipirų drožlėmis. Panko džiūvėsėlius sumaišykite su parmezano sūriu ir sezamo sėklomis.
3. Halumio sūrį supjaustykite vieno kąsnio gabaliukais. Pamerkite sūrio gabaliukus į kiaušinio plakinį, tada į džiūvėsėlių mišinį ir dėkite į kepimo skardą. Apšlakstykite aliejumi.
4. Kepkite 10 min. iš vienos pusės, paskui apverskite ir vėl kepkite 5–10 min.
5. Padažui pašildykite medų ir pagardinkite paprikų drožlėmis. Tiekite šiltus ir valgykite sūrio gabaliukus pamirkydami į medaus padažą.