Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Odetos grikių „apkepas“: lengvas ir gardus

„Jau buvau pamiršusi kokie skanūs gali būti grikiai... Seniai jais nesimėgavau, nes dažniausiai grikius naudoju tik kaip garnyrą. Bet kartais visiškai verta į grikius pažvelgti kitaip. Šiandien siūlau pasimėgauti šiuo lengvu pagrindiniu patiekalu“, – rašo maisto tinklaraštininkė, „Samčio užrašų“ kūrėja Odeta Kudopčenkienė.
Grikių „apkepas“
Grikių „apkepas“ / Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorės Odetos Kudopčenkienės nuotr.

Jums reikės:

  • 200 g virtų grikių,
  • 3 kiaušinių,
  • 2 skiltelių česnako,
  • 1 morkos,
  • 1 poro (baltosios dalies),
  • 1/2 cukinijos,
  • 150 g sūrio (aš naudoju čederio),
  • 4 šaukštų šaldytų žirnelių,
  • pagal skonį druskos ir pipirų,
  • žiupsnelio muskato riešuto,
  • 1/2 šaukštelio prieskonių daržovėms,
  • šlakelio aliejaus.

Kaip gaminti:

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite smulkintas daržoves. Kai daržovės suminkštės dėkite žirnelius, muskato riešuto, daržovių prieskonių ir išmaišykite.

2. Į grikius įmuškite kiaušinius, sutarkuokite sūrį, sudėkite kepintas daržoves, berkite druską ir pipirus ir išmaišykite.

3. Viską sudėkite į kepimo indą ir kepkite 180°C temperatūroje 20-25 min. Skanaus!

P.S. Masė turi būti lipni – iš jos galima formuoti ir kotletukus bei kepti keptuvėje su aliejumi.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus