Odetos keksiukai su bananais: drėgni, minkšti ir aromatingi

„Keksiukai drėgni, minkšti, aromatingi. Tokie, kokius aš ir mėgstu. Antrą dieną dar netgi skanesni“, – rašo maisto tinklaraštininkė, „Samčio užrašų“ kūrėja Odeta Kudopčenkienė.
Odetos keksiukai su bananais
Odetos keksiukai su bananais / Odetos Kudopčenkienės nuotr.

Jums reikės:

  • 3 kiaušinių,
  • 4 šaukštų cukraus,
  • 3 šaukštų migdolų sviesto,
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus,
  • 3 labai minkštų bananų,
  • 250 g miltų,
  • 4 šaukštų kakavos,
  • 150 g šokolado,
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių.

Kaip gaminti:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.

2. Dubenyje suplakite kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų ir migdolų sviestą. Kai masė taps vientisa įsijokite miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir kakava.

3. Į masę sudėkite trintus bananus ir tarkuotą šokoladą. Gerai išmaišykite.

4. Į keksiukų kepimo formą dėkite popierines keksiuku formeles ir supilkite tešlą – 2/3 tūrio.

5. Dėkite į orkaitę ir kepkite 10 min., tada sumažinkite temperatūrą iki 180°C ir kepkite 10-12 min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis