Jums reikės:
- 600 g lašišos filė,
- pagal skonį druskos,
- pagal skonį pipirų,
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
- 1 šaukšto sviesto,
- ½ svogūno,
- 2 skiltelių česnako,
- 2 šaukštų raudonos kario pastos,
- ½ šaukštelio žuvies padažo (nebūtina, bet rekomenduoju),
- 1 skardinės riebaus kokosų pieno,
- ½ šaukštelio rudojo cukraus,
- 1 morkos,
- 1 brokolinio kopūsto,
- 1 šaukštelio žaliųjų citrinų sulčių,
- 2 šaukštų smulkinto baziliko,
- 2 šaukštų smulkintos kalendros.
Kaip gaminti:
1. Lašišą supjaustykite į 4 lygias dalis. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, pabarstykite druska ir pipirais.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, įdėkite sviestą. Kai sviestas ištirps, sudėkite lašišos gabaliukus ir kepkite 5 min. iš vienos pusės, apverskite ir dar kepkite 2-3 min. iš kitos pusės.
3. Išimkite žuvį iš keptuvės. Į tą pačią keptuvę su likusiu aliejumi sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite 3 min. Kai svogūnas suminkštės, įdėkite išspaustą česnaką ir dar maišant pakepkite 1 min.
4. Į keptuvę pilkite žuvies padažą, kokosų pieną, suberkite cukrų, smulkiai pjaustytą morką ir mažais žiedynais išskirstytą brokolinį kopūstą. Leiskite pasitroškinti 5 min.
5. Daržovės bus traškios, bet jei norite minkštesnių – tuomet ilgiau patroškinkite. Supilkite žaliosios citrinos sultis, grąžinkite lašišos gabaliukus ir dar pakaitinkite 1-2 min. Užberkite smulkintus bazilikus ir kalendrą.