Odetos Kyjivo tinginių kotletai – sultingi ir skanūs

„Kyjivo“ kotletus daugmaž mėgstame visi, bet juos paruošti užtrunka tikrai daug laiko. Turiu jums išeitį, kuri sutaupys laiko ir valgysite nuostabaus skonio, sultingus, lengvai paruošiamus tinginių „Kyjivo“ kotletus. Niekas net neįtars, kad kažkas čia ne taip“, – dalinasi Odeta Kudopčenkienė, maisto tinklaraščio „Samčio užrašai“ kūrėja.
Odetos Kijivo kotletai
Odetos Kijivo kotletai / Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorės Odetos Kudopčenkienės nuotr.

„Pirmąkart šį receptą pamačiau prieš kokius 10 m viename tinklaraštyje ir išbandžiau. Dabar tik taip kepu šiuos kotletus. Išbandykim drauge!“, – sako Odeta.

Jums reikės:

600 g vištienos faršo,

180 g varškės,

1 kiaušinio,

pagal skonį druskos,

pagal skonį maltų baltųjų pipirų,

1/2 šaukštelio vištienos prieskonių,

100 g sūdyto sviesto,

nedidelio ryšelio krapų,

2 skiltelių česnako,

2 kiaušinių apvolioti,

miltų ir džiūvėsėlių apvolioti pagal poreikį

aliejaus kepti.

Kaip gaminti:

1. Susmulkinkite krapus ir česnakus. Sumaišykite su sviestu ir suformuokite 6 gabaliukus. Dėkite į šaldiklį sustingti.

2. Į faršą įmuškite kiaušinį, berkite druską, pipirus, vištienos prieskonius, dėkite varškę ir gerai išmaišykite.

3. Drėgnomis rankomis imkite faršą ir formuokite blyną. Į vidurį dėkite sviesto gabaliuką ir suformuokite kotletą (panašų į cepeliną).

4. Apvoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje, džiūvėsėliuose, vėl kiaušinio plakinyje, vėl džiūvėsėliuose (bus tvirtesnis sluoksnis).

5. Dėkite į įkaitintą aliejų ir kepkite ant vidutinės kaitros vis vartydami, kol apskrus ir iškeps. Aliejaus keptuvėje turi būti bent iki trečdalio kotleto. Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis