„Pirmąkart šį receptą pamačiau prieš kokius 10 m viename tinklaraštyje ir išbandžiau. Dabar tik taip kepu šiuos kotletus. Išbandykim drauge!“, – sako Odeta.
Jums reikės:
600 g vištienos faršo,
180 g varškės,
1 kiaušinio,
pagal skonį druskos,
pagal skonį maltų baltųjų pipirų,
1/2 šaukštelio vištienos prieskonių,
100 g sūdyto sviesto,
nedidelio ryšelio krapų,
2 skiltelių česnako,
2 kiaušinių apvolioti,
miltų ir džiūvėsėlių apvolioti pagal poreikį
aliejaus kepti.
Kaip gaminti:
1. Susmulkinkite krapus ir česnakus. Sumaišykite su sviestu ir suformuokite 6 gabaliukus. Dėkite į šaldiklį sustingti.
2. Į faršą įmuškite kiaušinį, berkite druską, pipirus, vištienos prieskonius, dėkite varškę ir gerai išmaišykite.
3. Drėgnomis rankomis imkite faršą ir formuokite blyną. Į vidurį dėkite sviesto gabaliuką ir suformuokite kotletą (panašų į cepeliną).
4. Apvoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje, džiūvėsėliuose, vėl kiaušinio plakinyje, vėl džiūvėsėliuose (bus tvirtesnis sluoksnis).
5. Dėkite į įkaitintą aliejų ir kepkite ant vidutinės kaitros vis vartydami, kol apskrus ir iškeps. Aliejaus keptuvėje turi būti bent iki trečdalio kotleto. Skanaus!