Odetos pagerintos kopūstų salotos – vienos mėgstamiausių

„Labai dažnai gaminu iš to, ko turiu šaldytuve, nes parduotuvėje prisiperku visko, ko manau gali prireikti. Niekada į parduotuvę neinu pasiėmusi pirkinių sąrašo, nes niekada neplanuoju savaitės meniu“, – rašo maisto tinklarašininkė, „Samčio užrašų“ kūrėja Odeta Kudopčenkienė.
Odetos pagerintos kopūstų salotos
Odetos pagerintos kopūstų salotos / Odetos Kudopčenkienės nuotr.

„Mano mintys pasikeičia labai greitai, tad apie savaitės patiekalų sąrašą net negalvoju. Gal ir gerai, nes taip leidžiu sau improvizuoti iki begalybės. Šias salotas gaminu labai dažnai, nes tai vienos iš mano mėgstamiausių. Tikiuosi jūs irgi jas pamėgsite. Produktai šioms salotoms tikrai randami kiekvienos šeimininkės namuose, tad be vargo galima pasigaminti“, – sako tinklaraštininkė.

Jums reikės:

  • 1 nedidelio kopūsto,
  • 1 svogūno,
  • 1 morkos,
  • 2 marinuotų agurkų,
  • 1 šaukštelio druskos,
  • ½ šaukštelio maltų pipirų,
  • 1 šaukšto cukraus,
  • 1 šaukšto obuolių acto,
  • 1 šaukšto marinuotų agurkų skysčio,
  • 4 šaukštų majonezo.

Kaip gaminti:

1. Kopūstą susmulkiname plonais griežinėliais, svogūną susmulkiname kubeliais, o morką ir agurkus – sutarkuojame.

2. Smulkintas daržoves sudedame į dubenį, beriame druską ir pipirus.

3. Majonezą sumaišome su actu, agurkų marinatu, cukrumi ir šiuo mišiniu užpilame kopūstus. Gerai išmaišome.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų