„Kad likučiai gerai išsilaikytų leiskite apkepui atvėsti ir tada supjaustykite. Likučius laikykite ant popierinių rankšluosčių sluoksnio sandariame inde šaldytuve ir kasdien keiskite popierinius rankšluosčius. Taip laikant likučiai išsilaiko apie 4 paras. Visiškai atvėsus, atskiras riekeles taip pat galite užšaldyti šaldymo maišeliuose“, – pataria Odeta.
Jums reikės:
- 1 šaukšto sviesto,
- 2 nedidelių brokolių supjaustytų žiedynais arba dar smulkiau,
- 8 didelių kiaušinių,
- 100 gramų virto kumpio ar dešros,
- 3 šaukštų grietinės arba riebaus graikiško jogurto,
- 1/2 šaukštelio druskos,
- ¼ šaukštelio juodųjų pipirų,
- 1 šaukštelio česnako miltelių,
- kelių stiebų laiškinių svogūnų,
- 100 g tarkuoto čederio sūrio.
Kaip gaminti:
1. Įkaitiname orkaitę iki 180°C. Kepimo indą patepame sviestu.
2. Brokolius apverdame lengvai – jei naudosite žiedynais, o jei pjaustysite smulkiau – nereikia apvirti.
3. Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius, grietinę, druską, juoduosius pipirus ir česnako miltelius.
4. Įmaišykite brokolius, svogūnus, smulkintą mėsą ir sūrį.
5. Sudėkite mišinį į paruoštą kepimo formą. Kepkite apkepą, kol jis taps auksinės spalvos, o į jo centrą įkištas medinis smeigtukas bus švarus, (maždaug 30 minučių.)