Odetos rikotos spurgos: nepamirštamos it vasaros atostogos

„Pažadu, kvapui pasklidus po namus pajusite ramybę, norėsis basomis braidžioti po žolę ar atsisėsti terasoje, sudėti koją ant kojos ir lėtai gurkšnojant arbatą prisiminti vasaros atostogas“, – rašo maisto tinklaraštininkė, „Samčio užrašų“ kūrėja Odeta Kudopčenkienė.
Spurgos su rikota
Spurgos su rikota / Odetos Kudopčenkienės nuotr.

Jums reikės:

250 g rikotos sūrio,

225 g miltų,

2 kiaušinių

3 šaukštų cukraus,

1 šaukštelio vanilinio cukraus,

1 šaukštelio sodos,

žiupsnelio druskos,

aliejaus virti.

Kaip gaminti:

1. Rikotą, cukrų,vanilinį cukrų ir kiaušinius sumaišykite. Miltus druską, sodą sumaišykite ir išsijokite į rikotos masę.

2. Įkaitinkite aliejų iki 160° C. Drėgnomis rankomis formuokite spurgytes ir virkite aliejuje, kol išvirs. Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų