Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Odetos rikotos spurgos: nepamirštamos it vasaros atostogos

„Pažadu, kvapui pasklidus po namus pajusite ramybę, norėsis basomis braidžioti po žolę ar atsisėsti terasoje, sudėti koją ant kojos ir lėtai gurkšnojant arbatą prisiminti vasaros atostogas“, – rašo maisto tinklaraštininkė, „Samčio užrašų“ kūrėja Odeta Kudopčenkienė.
Spurgos su rikota
Spurgos su rikota / Odetos Kudopčenkienės nuotr.

Jums reikės:

250 g rikotos sūrio,

225 g miltų,

2 kiaušinių

3 šaukštų cukraus,

1 šaukštelio vanilinio cukraus,

1 šaukštelio sodos,

žiupsnelio druskos,

aliejaus virti.

Kaip gaminti:

1. Rikotą, cukrų,vanilinį cukrų ir kiaušinius sumaišykite. Miltus druską, sodą sumaišykite ir išsijokite į rikotos masę.

2. Įkaitinkite aliejų iki 160° C. Drėgnomis rankomis formuokite spurgytes ir virkite aliejuje, kol išvirs. Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus