„Šie šniceliai iš mano vaikystės, nes tokius kepė mano šeimos moterys. Kepu ir aš, tik kartą per kelis metus, kai užgraužia nostalgija.
Minkšti, purūs, sultingi, skanūs... Tokie ir turi būti vaikystės prisiminimai su grikiais“, – dalinasi Odeta.
Jums reikės:
- 600 g maltos vištienos faršo,
- 1 išmirkytos vandenyje batono riekelės,
- 100 g virtų grikių,
- 1 svogūno,
- 1 kiaušinio,
- pagal skonį druskos,
- pagal skonį maltų baltųjų pipirų,
- pagal poreikį džiūvėsėlių.
Padažui:
- 100 g sviesto,
- 1 šaukšto miltų,
- 1 svogūno,
- 3/4 stiklinės pieno,
- ryšelio krapų.
Kaip gaminti:
1. Į faršą beriame grikius, įtarkuojame svogūną, mušame kiaušinį, nuspaustą batono riekele, beriame druską ir pipirus. Gerai išmaišome.
2. Drėgnomis rankomis formuojame šnicelius ir apvoliojame džiūvėsėliuose.
3. Kepame aliejuje iš abiejų pusių, kol iškepa.
Atidedame į šoną.
4. Padažui keptuvėje ištirpiname sviestą, beriame smulkintą svogūną ir kepiname, kol suminkštės. Beriame miltus ir maišome, kol masė sušoks į gabaliukus. Tuomet pilame pieną ir vėl maišome nuolat, kol masė taps kreminė. Beriame smulkintus krapus ir išmaišome. Jei reikia, beriame druskos.
5. Į lėkštes dedame norimo garnyro, šnicelį ir ant viršaus užpilame padažo.