Odetos sriuba: greitai pagaminama ir su žiupsneliu egzotikos

„Greitai pagaminama, skani, nereikia brangių produktų, o ir produktai randami kiekvienuose namuose. Aš juokauju, kad tai lietuviškai tailandietiška sriuba. Ji lyg ir iš paprastų vermišelių, bet įdėjus raudonos kario pastos ir kokosų pieno, tampa labai skani“, – rašo maisto tinklaraštininkė, „Samčio užrašų“ kūrėja Odeta Kudopčenkienė.
Sriuba su vermišeliais
Sriuba su vermišeliais / Odetos Kudopčenkienės nuotr.

Jums reikės:

  • 1/2 stiklinės vermišelių makaronų,
  • 1 raudonos paprikos,
  • 1 geltonos paprikos,
  • 1 svogūno,
  • 2 saliero stiebų,
  • 2 morkų,
  • 4 skiltelių česnako,
  • 1 šaukšto raudonos kario pastos,
  • 1 skardinės kokosų pieno,
  • 4 stiklinių sultinio (naudojau daržovių, bet galit naudoti ir vištienos),
  • druskos ir pipirų pagal skonį,
  • aliejaus,
  • nedidelio ryšelio kalendrų arba petražolių,
  • 1 žaliosios citrinos.

Kaip gaminti:

1. Įkaitinkite puode aliejų ir apkepinkite smulkintas daržoves, kol jos suminkštės.

2. Sudėkite kario pastą, įspauskite česnakus ir pakepinkite, kol pasklis malonus aromatas.

3. Supilkite sultinį ir suberkite makaronus. Virkite, kol makaronai išvirs. Supilkite kokosų pieną ir užvirinkite. Įspauskite žaliosios citrinos sultis, suberkite smulkintą kalendrą, pagardinkite, jei reikia, druska ir pipirais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis