Odetos traškūs vištienos kepsniai: dieviškai skanu!

„Aš pati mėgstu paprastumą, greitį ir lengvumą. Šį kartą – itin traškus vištienos kepsnys ir dieviškai skani bulvių košė“, – rašo Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašų“ kūrėja.
Traškus vištienos kepsnys
Traškus vištienos kepsnys / Odetos Kudopčenkienės nuotr.

Jums reikės:

  • 2 vištų krūtinėlių,
  • pagal skonį druskos,
  • pagal skonį pipirų,
  • 5-6 šaukštai miltų,
  • 3 saujų sausų, nesaldžių kukurūzų dribsnių,
  • 2 kiaušinių.

Kaip gaminti:

1. Kukurūzus susmulkinkite iki nedidelių trupinių. Kiaušinius išplakite. Krūtinėles perpjaukite per puse, berkite pagal skonį druskos ir pipirų, įtrinkite į vištieną.

2. Vištieną apvoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje ir kukurūzuose.

3. Kepimo indą ištieskite kepimo popieriumi, guldykite vištieną ir dėkite į orkaitę. Kepkite 200°C temperatūroje apie 20-30 minučių.

4. Išvirkite sūdytame vandenyje 6 nedideles bulves ir mikseriu trinkite jas mažiausiu greičiu, kol susmulkinsite. Įpilkite 1/2 stiklinės pieno ir plakite toliau, kol bulvių masė taps kreminė. O tada jau traukite kepsnius iš orkaitės ir negailėdami įsidėkite šalia bulvių košės.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
LEA kviečia seną katilą keisti nauju šilumos siurbliu. Pasinaudojus skiriamomis dotacijomis galima sutaupyti net iki 90 proc. šilumos siurblio kainos
Reklama
6 Juodkalnijos perlai – kurį kurortą rinksitės jūs?
Reklama
Geras regėjimas be akinių ir kontaktinių lęšių – tik 699 Eur abiems akims, operaciją atliekant Vilniaus klinikoje „Naujas regėjimas“
Reklama
Gyvenimas ant upės kranto – Nemuno vingyje iškilo 38 sklypų kvartalas „Druskininkų slėnis“