Jums reikės:
- svogūno,
- 3 šaukštų aliejaus,
- 2 morkų,
- 200 g grybų (gali būti pievagrybiai),
- nedidelio kopūsto,
- 2 šaukštų pomidorų padažo,
- šaukštelio česnakinės druskos,
- 1/4 šaukštelio maltų pipirų.
Tešlai:
- 500 g miltų,
- 350 ml šilto vandens,
- 3 šaukštų aliejaus,
- žiupsnelio druskos.
Kaip gaminti:
1. Į šiltą vandenį supilkite aliejų, berkite druskos ir išmaišykite. Mišinį po truputį pilkite į miltus ir užmaišykite tešlą. Minkykite apie 10 min., kol tešla taps minkšta ir elastinga.
2. Įdarui keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite smulkintus svogūnus. Pakaitinkite 2 min. ir sužerkite tarkuotas morkas. Maišydami pakepinkite 2 min., suberkite smulkintus grybus, pakepinkite 2 min. Berkite česnakinę druską, pipirus, krėskite pomidorų padažą ir išmaišykite.
3, Kopūstus supjaustykite plonais šiaudeliais ir sudėkite į keptuvę su daržovėmis. Troškinkite, kol kopūstai suminkštės. Atvėsinkite.
4. Imkite gabalėlį tešlos, susukite į rutulį ir iškočiokite. Ant vieno paplotėlio krašto dėkite 1–2 šaukštus daržovių įdaro, lakštą užlenkite ir užspauskite šonus. Taip suformuokite visus čeburekus.
5. Juos po kelis dėkite į įkaitintą aliejų ir iškepkite iš abiejų pusių. Valgykite su sultiniu.