Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Odetos varškėčiai: patiks tiems, kurie nenori stovėti prie viryklės

„Šį kartą dalinuosi puikiu varškėčių receptu, kurį kažkada radusi internete užsirašiau į savo užrašų knygelę. Mano maisto kritikas juos įvertino puikiai. Be to, šis receptas turėtu patikti tiems, kas nenori stovėti prie viryklės, kadangi varškėčiai kepami orkaitėje“, – rašo maisto tinklaraštininkė, „Samčio užrašų“ kūrėja Odeta Kudopčenkienė.
Varškėčiai
Varškėčiai / Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorės Odetos Kudopčenkienės nuotr.

Jums reikės:

400 g varškės,

2 kiaušinių,

300 g miltų,

1 šaukštelio kepimo miltelių,

2 šaukštų cukraus,

žiupsnelio druskos,

džiūvėsėlių apvolioti.

Kaip gaminti:

1. Varškę sumaišykite su kiaušiniais ir cukrumi. Berkite miltus, kepimo miltelius ir druską. Išminkykite masę.

2. Drėgnomis rankomis formuokite rutuliukus ir apvoliokite džiūvėsėliuose.

3. Dėkite juos į skardą ištiestą kepimo popieriumi ir šiek tiek paspauskite. Kepkite apie 20 min. 200° C orkaitėje. Valgykite su grietine arba uogiene.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?