Odetos varškėčiai: patiks tiems, kurie nenori stovėti prie viryklės

„Šį kartą dalinuosi puikiu varškėčių receptu, kurį kažkada radusi internete užsirašiau į savo užrašų knygelę. Mano maisto kritikas juos įvertino puikiai. Be to, šis receptas turėtu patikti tiems, kas nenori stovėti prie viryklės, kadangi varškėčiai kepami orkaitėje“, – rašo maisto tinklaraštininkė, „Samčio užrašų“ kūrėja Odeta Kudopčenkienė.
Varškėčiai
Varškėčiai / Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorės Odetos Kudopčenkienės nuotr.

Jums reikės:

400 g varškės,

2 kiaušinių,

300 g miltų,

1 šaukštelio kepimo miltelių,

2 šaukštų cukraus,

žiupsnelio druskos,

džiūvėsėlių apvolioti.

Kaip gaminti:

1. Varškę sumaišykite su kiaušiniais ir cukrumi. Berkite miltus, kepimo miltelius ir druską. Išminkykite masę.

2. Drėgnomis rankomis formuokite rutuliukus ir apvoliokite džiūvėsėliuose.

3. Dėkite juos į skardą ištiestą kepimo popieriumi ir šiek tiek paspauskite. Kepkite apie 20 min. 200° C orkaitėje. Valgykite su grietine arba uogiene.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų