„Vezuvijaus skrudintos bulvės yra itališkas patiekalas, pavadintas Vezuvijaus kalno, ugnikalnio, esančio netoli Neapolio įlankos Italijoje, vardu. Tad kviečiu išbandyti šį super paprasta patiekalą kaip garnyrą prie įvairių patiekalų arba tiesiog kai nieko nesinori, tik keptų bulvyčių.
Vezuvijaus bulvėms reikia minimalių pastangų ir pagrindinių ingredientų, todėl receptas puikiai tinka tiek pradedantiesiems, tiek patyrusiems virėjams namuose“, – rašo Odeta.
Jums reikės:
1 kg bulvių (supjaustytų skiltelėmis),
1 šaukštelio druskos,
1/2 šaukštelio baltųjų pipirų,
1 šaukštelio džiovinto raudonėlio,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
3 citrinų sulčių.
Padažui:
6 šaukštų sviesto,
4 skiltelių česnako,
3 šaukštų citrinos sulčių,
300 g žalių žirnelių.
Kaip gaminti:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi.
2. Bulvių skilteles išmaišykite su likusiais produktais, skirtais bulvytėms. Sudėkite į kepimo skardą ir kepkite 30 min., arba kol bulvytės iškeps.
3. Padažui prikaistuvyje ištirpinkite sviestą ir jame 15 sekundžių pakepinkite smulkintus česnakus. Supilkite citrinos sultis ir dar 15 sekundžių pakaitinkite. Suberkite žirnelius ir dar pakaitinkite 2-3 minutes. Iškepusias bulves apliekite padažu su žirneliais ir išmaišykite.