Jums reikės:
3 morkų,
2 paprikų,
4 skiltelių česnako,
1 svogūno,
šlakelio alyvuogių aliejaus,
4 bulvių,
450 g kalakutienos faršo,
2 šaukštų nevirtų ryžių,
1 kiaušinio,
1 šaukštelio vištienos prieskonių,
druskos ir pipirų pagal skonį,
1 šaukšto pomidorų pastos,
daržovių sultinio.
Kaip gaminti:
1. Puode su šlakeliu aliejaus pakepinkite tarkuotas morkas, smulkintus svogūnus, paprikas. Sudėkite smulkintus česnakus.
2. Kai daržovės suminkštės, dėkite kubeliais pjaustytas bulves.
3. Į kalakutienos faršą įmuškite kiaušinį, sudėkite nuplautus ryžius, vištienos prieskonius, pipirus, druską ir išmaišykite. Formuokite graikiško riešuto dydžio kukuliukus. Dėkite į puodą.
4. Užpilkite sultiniu (kad vos vos apsemtų viską) ir troškinkite 25 -30 minučių ant vidutinės kaitros. Likus 5 minutės iki troškinimo pabaigos, įdėkite pomidorų pastos ir išmaišykite. Baikite troškinti ir skanaukite!