Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vieno puodo troškinys: skubantiems ir išalkusiems

Odeta Kudopčenkienė, tinklaraščio „Samčio užrašai“ kūrėja sako, kad tai – lengvai pagaminamas patiekalas. O mes net neabejojame, kad dargi ir labai labai skanus.
Vieno puodo troškinys
Vieno puodo troškinys / Odetos Kudopčenkienės nuotr.

Jums reikės:

3 morkų,

2 paprikų,

4 skiltelių česnako,

1 svogūno,

šlakelio alyvuogių aliejaus,

4 bulvių,

450 g kalakutienos faršo,

2 šaukštų nevirtų ryžių,

1 kiaušinio,

1 šaukštelio vištienos prieskonių,

druskos ir pipirų pagal skonį,

1 šaukšto pomidorų pastos,

daržovių sultinio.

Kaip gaminti:

1. Puode su šlakeliu aliejaus pakepinkite tarkuotas morkas, smulkintus svogūnus, paprikas. Sudėkite smulkintus česnakus.

2. Kai daržovės suminkštės, dėkite kubeliais pjaustytas bulves.

3. Į kalakutienos faršą įmuškite kiaušinį, sudėkite nuplautus ryžius, vištienos prieskonius, pipirus, druską ir išmaišykite. Formuokite graikiško riešuto dydžio kukuliukus. Dėkite į puodą.

4. Užpilkite sultiniu (kad vos vos apsemtų viską) ir troškinkite 25 -30 minučių ant vidutinės kaitros. Likus 5 minutės iki troškinimo pabaigos, įdėkite pomidorų pastos ir išmaišykite. Baikite troškinti ir skanaukite!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito