„Jeigu jau prakalbau apie eksperimentus samčių, šakučių ir šaukštų pasaulyje, tai pasidalinsiu šiuo, atrodo, iki skausmo puikiai žinomo recepto variantu. Žolelės puikiai tinka šiam patiekalui, o pati mėsa bus minkšta, sultinga ir labai kvapni. Tad, kodėl neiškepus šiandien vištienos kepsnių su marinuotais agurkėliais?
Jums reikės:
- 3 vištienos krūtinėlių,
- 2 šaukštų miltų,
- 1 šaukšto bulvių krakmolo,
- 2 kiaušinių,
- druskos ir pipirų pagal skonį,
- 1 šaukštelio česnako granulių,
- 1/2 šaukštelio džiovintų čiobrelių,
- 1/2 šaukštelio džiovintų raudonėlių,
- 1 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių,
- 4 marinuotų agurkėlių ir 1 šaukštelio jų skysčio,
- 100 g fermentinio sūrio,
- 2 šaukštų majonezo.
Kaip gaminti:
1. Vištienos krūtinėlę perpjauname pusiau ir išmušame (nereikia labai plonai). Kiekvieną vištienos kepsnį gerai ištriname druska, pipirais, čiobreliais, raudonėliais, česnako granulėmis ir rūkyta paprika.
2. Apvoliojame plaktame kiaušinyje ir miltuose bei krakmolo mišinyje. Dedame į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apkeps.
3. Agurkėlius supjaustome nedideliais kubeliais arba griežinėliais, pilame skystį, dedame tarkuotą sūrį, majonezą ir gerai išmaišome.
4. Į kepimo skardą dedame vištienos kepsnius ir uždedame paruoštą sūrio ir agurkėlių masę. Dedame į orkaitę ir kepame 200°C apie 10 minučių, kol sūris gražiai išsilydys. Skanaus!