Odetos vištienos sparneliai: nertis iš kailio nereikės

„Kartais visai nereikia nertis iš kailio, kad namuose pagamintum skanią vakarienę. Mano kredo: produktai turi būti tokie paprasti, kad norint paruošti maistą pagal mano receptus nereikėtų bėgioti po kelias parduotuves“, – rašo maisto tinklaraštininkė, „Samčio užrašų“ kūrėja Odeta Kudopčenkienė.
Vištienos sparneliai
Vištienos sparneliai / Odetos Kudopčenkienės nuotr.

Jūsų dėmesiui - GA KHO GUNG (vietnamietiški imbieriniai sparneliai).

Jums reikės:

1 kg vištienos sparnelių,

2 šaukštų medaus,

2 skiltelių česnako,

50 g smulkinto imbiero,

2 šaukštų austrių padažo,

1,5 šaukštelio žuvies padažo,

1 šaukštelio vištienos prieskonių.

Kaip gaminti:

1. Vištienos sparnelius marinuokite su vištienos prieskoniais, austrių padažu ir žuvies padažu apie 20 min.

2. Wok keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame pakepinkite smulkintą česnaką ir imbierą. Kepinkite apie 1 min.

3. Padidinkite kaitrą ir sudėkite vištieną su visu marinatu. Kepkite, kol vištiena taps auksinė. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir sudėkite medų.

4. Uždenkite dangčiu ir troškinkite 20 minučių kas penkias minutes pamaišydami, kad vištiena tolygiai pasidengtų padažu.

5. Tiekiant galima pabarstyti juodųjų sezamų sėklomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų