Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Odetos žali barščiai: skanaukit!

„Tradiciniai Ukrainos patiekalai Lietuvoje gyvenantiems gerai žinomi. Kai kurių patiekalų skonis mus lydi nuo vaikystės. Ukrainietiškus barščius žino ko gero net vaikai, bet ar žinote, kad ukrainiečiai vasaros metu gamina žalius ukrainietiškus barščius?“, – rašo maisto tinklaraštininkė, „Samčio užrašų“ kūrėja Odeta Kudopčenkienė.
Žali ukrainietiški barščiai
Žali ukrainietiški barščiai / Odetos Kudopčenkienės nuotr.

„Tad noriu pasidalinti būtent žalių barščių receptu. Mano šeimai jie labai patiko, gal net labiau nė raudoni. Lengvesni, greitai pagaminami, o skanumas“, – sako Odeta.

Jums reikės:

  • 2 l vištienos arba daržovių sultinio,
  • 3 šaukštų aliejaus,
  • svogūno,
  • morkos,
  • 3 bulvių,
  • 2–3 saujų špinatų,
  • 4 kietai virtų kiaušinių,
  • saujelės krapų,
  • pagal skonį druskos,
  • maltų pipirų,
  • 120 ml grietinėlės.

Kaip gaminti:

1. Į puodą, kuriame virsite sriubą, suberkite smulkintas bulves, užpilkite sultiniu ir užvirkite. Virkite apie 15 min., kol bulvės suminkštės.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite kubeliais pjaustytus svogūnus bei tarkuotas morkas. Kepkite 5 min. Tuomet sudėkite smulkintus špinatus ir patroškinkite dar kelias minutes.

3. Kepintas daržoves sužerkite į sultinį su bulvėmis, pavirkite 5 min.

4. Sudėkite kubeliais pjaustytus virtus kiaušinius, smulkintus krapus, pagardinkite druska ir pipirais. Supilkite grietinėlę, išmaišykite ir išjunkite viryklę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau