„Tad noriu pasidalinti būtent žalių barščių receptu. Mano šeimai jie labai patiko, gal net labiau nė raudoni. Lengvesni, greitai pagaminami, o skanumas“, – sako Odeta.
Jums reikės:
- 2 l vištienos arba daržovių sultinio,
- 3 šaukštų aliejaus,
- svogūno,
- morkos,
- 3 bulvių,
- 2–3 saujų špinatų,
- 4 kietai virtų kiaušinių,
- saujelės krapų,
- pagal skonį druskos,
- maltų pipirų,
- 120 ml grietinėlės.
Kaip gaminti:
1. Į puodą, kuriame virsite sriubą, suberkite smulkintas bulves, užpilkite sultiniu ir užvirkite. Virkite apie 15 min., kol bulvės suminkštės.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite kubeliais pjaustytus svogūnus bei tarkuotas morkas. Kepkite 5 min. Tuomet sudėkite smulkintus špinatus ir patroškinkite dar kelias minutes.
3. Kepintas daržoves sužerkite į sultinį su bulvėmis, pavirkite 5 min.
4. Sudėkite kubeliais pjaustytus virtus kiaušinius, smulkintus krapus, pagardinkite druska ir pipirais. Supilkite grietinėlę, išmaišykite ir išjunkite viryklę.