Konceptas – visiškai naujas
„Ogmios miesto“ rinkodaros vadovas Edgaras Valickas sako – „Biržų duonos“ kepinių namai–studija darniai įsilieja į visą šio prekybos ir laisvalaikio centro maisto pasiūlos segmentą. Jo teigimu, tik ką duris atvėrusi nauja vieta taps tikru traukos centru visiems lankytojams, o ypač – šeimoms, čia pamėgusiems ne tik įprastai apsipirkti, bet ir pasmaguriauti.
Tačiau į gardžiais kvapais jau viliojančius „Biržų duonos“ kepinių namus–studiją užsukti verta ne tik dėl minėtos priežasties. Anot E.Valicko, su šia vieta „Ogmios mieste“ įgyvendinamas naujas maisto asortimento konceptas, kurio čia iki šiol nebuvo.
„Mūsų prekybos ir laisvalaikio centre veikia 36 restoranai, kavinės bei kepyklos. Jų įvairovę ir gausą stengiamės užtikrinti nuolat galvodami apie geriausias į „Ogmios miestą“ atvykstančių lankytojų patirtis. Ir tokiomis galimybėmis pasimėgauti maistu esame išskirtiniai ne tik Vilniuje, bet ir visoje Lietuvoje. Tačiau nuo šiol mūsų unikalumas dar labiau padidės, nes duris tik ką atvėrę „Biržų duonos“ kepinių namai–studija yra vos antrieji šalyje“, – kalba E. Valickas.
Jų analogą, anot „Biržų duonos“ firminių parduotuvių tinklo ir plėtros vadovės Renatos Grigės, galima rasti tik pačioje kepyklos širdyje – Biržuose. Pašnekovės teigimu, čia kuriant pirmąją kepinių studiją pastebėta – didmiesčiuose trūksta vietos, galinčios vykdyti ne tik įprastą prekybą, bet ir rengti degustacijas, pristatymus bei edukaciją.
„Suplanavę plėtrą „Ogmios mieste“, turėjome iššūkį – beveik dvigubai didesnį plotą už tą, kurį esame apsibrėžę savo firminėms parduotuvėms. Tai buvo vienintelis dalykas, sukėlęs daugiausiai dvejonių. Visgi mūsų rinkodaros skyrius pasiūlė unikalią idėją – atidaryti kepinių namus–studiją. Kaip tik vieną jų kuriame Biržuose, savo kepykloje. Tačiau to trūko kitur, ypač didžiuosiuose miestuose. Taip ir gimė naujas, kepinių namų, konceptas“, – pasakoja R.Grigė.
Verčia naują puslapį
Anot R. Grigės, „Ogmios mieste“ įsikūrę „Biržų duonos“ kepinių namai – 23-ioji kepyklos firminė parduotuvė Lietuvoje. Įgyvendinus naują konceptą, šiek tiek pakeistas ir šios vietos interjeras, nors stengtasi išlaikyti jaukumą bei vientisumą su tuo, ką jau pamėgo klientai.
Tačiau labiausiai, pašnekovės teigimu, išsaugotas tradicinis asortimentas. Todėl „Biržų duonos“ kepinių namuose pirkėjai ras jau pamėgtus kepyklos gaminius – platų kavų ir gėrimų pasirinkimą, taip pat bandeles, duoną, desertus, užkandžius, keto bei be glitimo produkciją, ledus, neseniai pradėtus gaminti sumuštinius ir, žinoma, firmines skareles.
„Taip pat klientams siūlysime unikalius, mūsų pačių išieškotus produktus. Tai – makadamijų riešutų sviestas, kmynų gira, raugintos daržovės, kepyklos laukuose surinktas medus, ekologiškas itališkų alyvuogių aliejus, kurį patys importuojame. Kaip ir kiekvieną kartą atsidarydami tikimės, kad viskas pranoks mūsų lūkesčius. Įdedame daug laiko ir energijos rinkdamiesi naujos parduotuvės vietą, investuojame į jos atsidarymą, atsakingai ruošiame kolegas, nes planuojame įsikurti ilgam. „Ogmios miestas“ yra nuostabi vieta, stebėjome ryškią jos evoliuciją, transformaciją į žavingą mikro pasaulį jaunoms šeimoms. Todėl norime atliepti mūsų klientų poreikius bei atsirasti ne tik centrinėse lokacijose, bet ir arčiau namų“, – pažymi R.Grigė.
Dėl šios priežasties, tęsia E.Valickas, „Ogmios miestas“ labai vertina užsimezgusią partnerystę su „Biržų duona“ ir jau planuoja plėtrą. „Visas naujienas paskelbsime netrukus. O dabar džiaugiamės, kad kepinių namai praėjusį penktadienį, rugpjūčio 16-ąją, buvo atverti su trenksmu. Skarelėmis pakvipo visas „Ogmios miestas“, vyko mini degustacija, kiekvienam atvykusiam paruošėme skanėstų, apie kuriuos sklinda legendos visoje Lietuvoje. Taip pat atidarymo dalyviai turėjo galimybė susipažinti su žmonėmis, stovinčiais už „Biržų duonos“ – šeimos kepyklos – „krosnių“. Kepinių namus atidarėme aukšta nata ir ši vieta išties verčia naują puslapį „Ogmios miesto“ istorijoje“, – šypsosi E.Valickas.