Praėjusį penktadienį, gruodžio 13-ąją, pirmasis „Ogmios miesto“ ūkininkų turgus startavo su geriausiomis tradicijomis. Jo lankytojus pasitiko kaimiškos vaišės, liaudiška muzika ir, žinoma, kokybiškomis bei šviežiomis gėrybėmis nukrauti pardavėjų prekystaliai.
Pirmajame „Ogmios miesto“ turguje startavo virš 30 ūkininkų bei gamintojų iš visos Lietuvos. Vienas jų – Egidijus Kučinskas, į sostinę atvykęs iš Šeimyniškių kaimo, Sudeikių seniūnijos, Utenos rajono. Čia iš Suvalkijos kilęs ūkininkas gyventi persikėlė su šeima ir ėmėsi ekologiškų daržovių, vaisių bei uogų auginimo. Prieš ketverius metus atidarę „Kučinskų ūkį“, augintojai dabar savo produkcija prekiauja visoje Lietuvoje.
„Džiaugiamės, kad nuo šiol turime galimybę atvykti ir į „Ogmios miesto“ ūkininkų turgų. Jo pradžia buvo sėkminga, pirkėjų sulaukėme išties nemažai, žmonės atėjo, pirko, domėjosi. Tikimės, turgus taip vyks ir toliau. Tereikia sulaukti pirkėjų, kuriuos galime patikinti – ne tik renginio organizatoriai, bet ir patys rūpinamės, kad čia būtų parduodama tik lietuviška, natūraliai užauginta, kokybiška produkcija“, – akcentuoja E.Kučinskas.
O „Kučinskų ūkio“ produktus, jo teigimu, lankytojai pirko noriai. Pirkėjams ūkininkas atvežė džiovintų vaisių, uogų, raugintų ir šviežių daržovių. „Kaip ir praėjusį penktadienį, turgaus lankytojams ir toliau siūlysime ekologiškų, natūraliai užaugintų kaimiškų gėrybių. Prekiaujame daržovėmis – bulvėmis, morkomis, burokais. Turime ir džiovintų vaisių, ir šventiškai supakuotų kalėdinių dovanų rinkinių. O juose – moliūgų cukatos, džiovinti produktai – obuoliai, braškės, šilauogės, avietės. Viskas – iš šiųmečio vasaros derliaus“, – pažymi ūkininkas.
Turgaus lankytojams savo kaimiškas gėrybes pristato ir Darius Kubrakovas. Ant ūkininko prekystalio – ožkų pieno produktai, pagaminti savame ūkyje, įsikūrusiame šalia Medininkų, Vindžiūnų kaime, Vilniaus rajone.
Čia D.Kubrakovas su žmona Laima iš sostinės persikėlė prieš dešimtmetį, po poros metų – ėmėsi ūkininkavimo. Atidarė ūkį „Ožkų pieva“, kuriame gaminami natūralūs produktai dabar ir siūlomi „Ogmios miesto“ turgaus pirkėjams.
„Turime brandinto sūrio, varškės, jogurto, kefyro, panakotų, fetos. Viskas – iš ožkų pieno. Gyvulių ūkyje laikome apie 80. Ožkos auga natūraliomis, kaimiškomis sąlygomis, todėl ir mūsų produktai visada švieži, kokybiški, aukščiausios rūšies. Šie gaminiai galbūt ne visiems įprasti, bet paragę žmonės juos labai pamėgsta. Ožkų pienas yra labiau toleruojamas nei karvės, produktų riebalai, laktozė, baltymai – kitokios struktūros. Žmogaus organizmas jį įsisavina geriau. Karvės pienui daugelis dabar yra alergiški, ypač vaikai, taigi šie produktai – puiki alternatyva. O pats ožkų pienas yra švelnesnio skonio, nemažai pirkėjų sako, kad netgi skanesnis už įprastą“, – pasakoja D.Kubrakovas.
Kalbintų ūkininkų asortimentas – tik dalis gausios pasiūlos, kurią galima rasti „Ogmios miesto“ ūkininkų turguje. Čia pirkėjų laukia ir namuose kepta duona, šimtalapiai, įvairiausios bandelės bei sausainiai, daugybė kitų konditerijos gaminių. Taip pat – ekologiškos uogienės, sultys, natūralios rūkytos mėsos, žuvies, pieno produktai.
Be jų, „Ogmios miesto“ ūkininkų turgus siūlo ir įvairiausių dovanų Kalėdoms. Todėl, norinčiųjų papuošti šventinį stalą, nudžiuginti artimuosius ar tiesiog palepinti save kasdien, pardavėjai iš Lietuvos ūkių nuo šiol lauks kiekvieną penktadienį.
Artimiausias „Ogmios miesto“ ūkininkų turgus vyks gruodžio 20-ąją. Kiekvieną penktadienį jis pirkėjus pasitiks Verkių g. 29, Ogmios mieste, centrinėje šio prekybos ir laisvalaikio centro automobilių stovėjimo aikštėje, šalia restorano „Jurgis ir Drakonas“. Turgaus darbo laikas – nuo 10 iki 16 val.