„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Oranžinės energijos pliūpsnis: salotos, sriubos, blynai

Morkos, persikai, apelsinai, moliūgai... Šiandien imam viską, kas ryšku ir suteikia energijos!
Morkų, apelsinų ir persikų salotos
Morkų, apelsinų ir persikų salotos / Autorės nuotr.
Agurkų, morkų ir svogūnų mišrainė
Receptas: Agurkų, morkų ir svogūnų mišrainė
6 asmenims
Pagaminsite per 8 val.
3.5 / 43
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 6.00 kg
Morkos: 1500.00 g
Svogūnai: 1.00 kg
Krapai: 100.00 g
Druska: 4.00 valg. š.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Aliejus: 400.00 ml
Actas: 4.00 valg. š. (30 proc.)
Vanduo: 1.00 l
Kaip gaminti
  1. Nuplautus neluptus agurkus supjaustykite griežinėliais, sumaišykite su druska, smulkintais krapais, apšlakstykite actu, praskiestu puse stiklinės vandens.
  2. Palikite keturioms– šešioms valandoms, kartkartėmis vis pamaišykite.
  3. Nuluptas ir stambiai sutarkuotas morkas ir susmulkintus svogūnus apibarstykite cukrumi ir su aliejumi patroškinkite, kol suminkštės.
  4. Šį mišinį sumaišykite su agurkų mišiniu. Tada mišrainę sukrėskite į švarius stiklainius, dėkite į puodą ir kaitinkite 80 laipsnių temperatūros vandenyje (puslitrinius apie 15 minučių, litrinius – 20–25 minutes).
  5. Sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Sumuštinukai su morkų piure
Receptas: Sumuštinukai su morkų tyre
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
2.8 / 14
Receptas
Ingredientai
Morkos: 400.00 g (šviežių)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 valg. š. (kupinas)
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5)
Kanapės: 5.00 valg. š.
Anyžiai: 2.00 vnt. (žvaigždutės)
Balzaminis actas: 1.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Batonas: 1.00 vnt. (0,5)
Prieskoniniai žalumynai: 5.00 g (švieži; pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Batoną supjaustykite riekelėmis, išdėliokite jas kepimo popieriumi ištiestoje skardoje. Pašaukite į 200 °C karščio orkaitę, kad gražiai apskrustų.

2. Šviežius žalumynus nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite. Morkas nuplaukite, nuskuskite, perpjaukite išilgai pusiau, puseles supjaustykite riekelėmis.

3. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus. Suberkite cukrų ir maišydama kaitinkite, kol virs karamele.

4. Sudėkite smulkintas morkas, įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir kepinkite, kol suminkštės. Suberkite anyžius, kanapes, viską apšlakstykite balzaminiu actu ir kaitinkite apie 5 minutes.

5. Nukėlę nuo ugnies palikite atvėsti. Sutrinkite elektriniu plakikliu. Gauta morkų tyre aptepkite batono skrebučius, viršų pabarstykite smulkintais žalumynais.

Suskleisti
Aromatingi blynukai
Receptas: Aromatingi blynukai
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 28
Receptas
Ingredientai
Miltai: 6.00 valg. š.
Manai: 2.00 valg. š.
Morkos: 1.00 st. (tarkuotos)
Apelsinai: 1.00 vnt. (sultys)
Pienas: 1.00 st.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Imbieras: 1.00 vnt. (gabaliukas šaknies)
Grietinėlė: 50.00 ml (plakta)
„Santa Maria“ kakavos ir aitriosios paprikos prieskoniai 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Kiaušinį išplakite su pienu, druska ir cukrumi.

2. Supilkite morkų tyrę, išmaišytą su apelsino sultimis ir smulkintu imbieru. Tuomet maišant pilkite miltų - manų mišinį.

3. Tešlą palaikykite bent 5 min., kad išbrinktų manai ir aliejumi pateptoje keptuvėje kepkite blynus. Patiekite su grietinėle bei aromatingais prieskoniais.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Kepti persikai
Receptas: Kepti persikai
3 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.1 / 8
Receptas
Ingredientai
Persikai: 3.00 vnt. (gerai prinokę)
Vynuogių kauliukų aliejus 3.00 valg. š.
Medus: 1.00 valg. š.
Apelsinai: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių)
Citrininė melisa (keli švieži lapeliai) 5.00 g
Čiobreliai: 1.00 vnt. (šakelė)
Balzaminis padažas (natūralaus apelsinų arba persikų skonio) 4.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį stambiai maltų)
Cinamonų lazdelė: 2.00 vnt. (papuošimui)
Kaip gaminti

1. Persikus nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę, atsargiai, kad nepažeistumėte puselių, išimkite kauliukus.

2. Melisų lapelius ir čiobrelio šakelę labai smulkiai sukapokite, tada šiek tiek pagrūskite.

3. Medų ištirpinkite vonelėje virš garų, sumaišykite su vynuogių kauliukų aliejumi, apelsinų sultimis, grūstais prieskoniais.

4. Viską labai gerai išmaišykite, gautu mišiniu apšlakstykite persikus ir bent pusvalandį palikite pastovėti, kad padažas įsigertų. Tada apverskite persikus kita pusele ir dar pusvalandžiui palikite, kad pastovėtų.

5. Taip paruoštus persikus iš abiejų pusių po kelias minutes, kad neištižtų, o tik sušiltų, apkepkite ant grotelių arba keptuvėje.

Apšlakstytus pikantiško skonio balzaminiu padažu galima valgyti vienus arba tiekti kaip garnyrą prie paukštienos bei žvėrienos patiekalų.

Be padažo tokius persikus galima tiekti su ledais, trintomis šviežiomis uogomis ir trapios tešlos pyragais.

Pagaminsite per 15 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Suskleisti
Trinta morkų sriuba su apelsinais ir imbieru
Receptas: Trinta morkų sriuba su apelsinais ir imbieru
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.2 / 13
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Morkos: 3.00 vnt. (tarkuotos smulkiais šiaudeliais)
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio, pjaustytas kubeliais)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Imbieras: 1.00 valg. š. (trinto)
Apelsinai: 1.00 vnt. (1-2 arbat. š. žievelės ir pusė stiklinės šviežių sulčių)
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Grietinė: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Citrinos: 1.00 vnt. (sulčių pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Alyvuogių aliejuje apkepkite svogūną, morkas, imbierą ir česnaką. Pasūdykite ir pagal skonį pabarstykite juodųjų pipirų.

2. Į puodą supilkite vištienos sultinį, suberkite tarkuotą apelsinų žievelę, laurų lapelį, sudėkite apkeptą daržovių masę ir troškinkite, kol produktai suminkštės.

3. Atvėsinkite sriubą, supilkite apelsinų sultis ir sutrinkite elektriniu maišytuvu. Patiekite su grietine, citrinos sultimis ir žalumynais.

Plačiau skaitykite: Kai vėsu, vilioja patiekalai su imbieru...

Suskleisti
Sveikuoliškos korėjietiškos morkos
Receptas: Sveikuoliškos korėjietiškos morkos
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.8 / 30
Receptas
Ingredientai
Morkos: 500.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Kalendros: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Obuolių actas 50.00 ml
Aliejus: 2.00 valg. š. (saulėgrąžų)
Svogūnai: 40.00 g
Kaip gaminti

1. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite. Druską, cukrų, aitriųjų paprikų miltelius ir maltas kalendras sumaišykite, suberkite į morkas ir viską gerai išmaišykite.

2. Česnakų skilteles susmulkinkite, išmaišykite su obuolių actu ir užpilkite ant morkų.

3. Saulėgrąžų aliejuje pakepinkite pusę svogūno, atvėsinkite ir užpilkite ant morkų. Gerai išmaišykite ir palikite per naktį šaldytuve.

Ryte jau galite tiekti. Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Karališka moliūgų košė
Receptas: Karališka moliūgų košė
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 2
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 400.00 g (minkštimo)
Ryžiai: 2.00 st.
Pienas: 3.00 st.
Sviestas: 4.00 valg. š.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Grietinėlė: 150.00 ml (plakamoji)
Medus: 2.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 4.00 valg. š.
Razinos: 20.00 g (saujelė)
Brendis: 25.00 ml
Sultys: 25.00 ml (apelsinų)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Razinas gerai nuplaukite po verdančiu vandeniu ir pusvalandį mirkykite apelsinų sulčių ir brendžio mišinyje.

2. Moliūgo gabalėlį nuplaukite, žievę nulupkite, minkštimą susmulkinkite, moliūgo gabalėlius apibarstykite ruduoju cukrumi, cinamonu, į keptuvę suberkite nusausintas razinas ir kepkite 2 šaukštuose sviesto, kol moliūgai suminkštės.

3. Paruoštą moliūgų tyrę iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu.

4. Ryžius išvirkite piene, kaip nurodyta ant pakuotės, ir palikite uždengtame puode, kad išbrinktų.

5. Kiaušinius labai gerai nuplaukite ir atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite iki vientisos purios masės.

6. Į išbrinkusią ryžių košę įmaišykite sviestą, plaktus kiaušinių trynius, moliūgų tyrę, supilkite pusę nuo razinų likusio skysčio, pagal skonį įberkite druskos. Košę 20 min. pašaukite į karštą orkaitę. Galiausiai šaukštu atsargiai įmaišykite iki standžių putų išplaktus baltymus ir plaktą grietinėlę.  

Suskleisti
Morkų, apelsinų ir persikų salotos
Receptas: Morkų, apelsinų ir persikų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.8 / 36
Receptas
Ingredientai
Morkos: 4.00 vnt.
Apelsinai: 2.00 vnt.
Persikai: 200.00 g (konservuoti)
Sezamo sėklos: 50.00 g (saujelė)
Kaip gaminti

Morkas sutarkuokite, apelsinus ir persikus supjaustykite kubeliais, užpilkite šlakelį persikų sirupo ir apibarstykite sezamo sėklomis.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Kokosiniai morkų blynai
Receptas: Kokosiniai morkų blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 54
Receptas
Ingredientai
Morkos: 4.00 vnt. (didelės)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 4.00 valg. š. (4-5 valg. š.)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 60.00 ml
Kefyras: 1.00 st. (1,5 st.)
Soda: 5.00 g
Kokosų drožlės: 4.00 valg. š. (kupini šaukštai)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Miltai: 1.00 st. (1,5 st.)
Kaip gaminti

1. Morkas sutarkuokite smulkiausia tarka.

2. Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol ištirps.

3. Sodą užgesinkite kefyru ir pilkite į kiaušinių plakinį. Supilkite aliejų ir sudėkite morkas, gerai viską išmaišykite.

4. Kitame dubenyje sumaišykite kokoso drožles, cinamoną, kepimo miltelius ir miltus. Supilkite morkų masę ir gerai viską išmaišykite. Palikite penkiolikai minučių, kad kokosų drožlės išbrinktų. Tuomet kepkite, kol gražiai pagels iš abiejų pusių. Skanu su jogurtu, uogiene ar kitkuo, kuo mėgstate. Skanaus!

Recepto autorė Jūratė Jankauskienė

! Šio recepto nuotrauka nėra autentiška

Suskleisti
Morkų sriuba su apelsinų sultimis
Receptas: Morkų sriuba su apelsinų sultimis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 9
Receptas
Ingredientai
Morkos: 4.00 vnt. (didelės)
Salierai: 1.00 vnt. (gabalėlis gumbo)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Svogūnai: 1.00 vnt.
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis šviežio)
Apelsinai: 2.00 vnt.
Vanduo: 1.00 l
Daržovių sultinys: 2.00 vnt. (2 kubeliai ekologiško)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - pagal skonį)
Saulėgrąžos: 1.00 valg. š. (pagal skonį - lukštentų)
Grietinė: 3.00 valg. š.
Sezamų aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Imbierą nuskuskite, smulkiai sutarkuokite. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite. Nuskustas morkas ir salierą sutarkuokite šiaudeliais. Nuo pusės verdančiu vandeniu nuplikyto apelsino nutarkuokite žievelę, iš abiejų vaisių išspauskite sultis.

2. Saulėgrąžas paskrudinkite sausoje keptuvėje.  Į puodą storu dugnu įpilkite šaukštą sezamų aliejaus. Kai įkais, sudėkite smulkintus svogūnus bei česnakus ir maišydama kepinkite 2–3 minutes. Sudėkite tarkuotus imbierus, suberkite tarkuotą apelsinų žievelę ir kepinkite dar porą minučių. Sudėkite tarkuotas morkas, salierus ir maišydama kepinkite 5–7 minutes.

3. Supilkite vandenį, sumeskite smulkintus sultinio kubelius, išmaišykite. Virkite dar 5–7 minutes. Galiausiai pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų, jei reikia, pasūdykite. Nukėlusi nuo ugnies, sutrinkite elektriniu plakikliu. Išpilstykite į dubenėlius, į kiekvieną įkrėskite po šaukštą grietinės. Įberkite skrudintų saulėgrąžų.  

Suskleisti
Vaisių desertas
Receptas: Vaisių desertas
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.1 / 8
Receptas
Ingredientai
Apelsinai: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Granatas: 1.00 vnt.
Mandarinai: 1.00 vnt. (skardinė sirupe konservuotų)
Žemuogės: 1.00 st. (arba braškių)
Romas: 2.00 valg. š.
Medus: 1.00 valg. š.
Želė: 1.00 vnt. (apelsinų skonio)
Mėtos: 4.00 vnt. (keli švieži lapeliai - papuošti)
Kaip gaminti
  1. Apelsinus nuplaukite, viršūnes nupjaukite, iš vieno išspauskite sultis, kitą susmulkinkite, išrinkite sėklytes.
  2. Granatą nuplaukite, perlaužkite per pusę ir atsargiai, kad neapsitaškytumėte, išimkite sėklas.
  3. Apelsinų minkštimą sumeskite į indą, ten pat sukrėskite nuvarvintus mandarinus, supilkite apelsino sultis, suberkite granatų sėklytes, smulkintas braškes arba žemuoges, supilkite romą ir sukrėskite medų.
  4. Viską išmaišykite ir palikite 20 min., kad susimaišytų skoniai.
  5. Želę užpilkite puse kiekio, nurodyto ant pakuotės, vandens ir maišydama kaitinkite, kol ištirps. Pravėsusią želės masę palengva įmaišykite į vaisių ir apelsinų sulčių mišinį.
  6. Paruoštus apelsinų dubenėlius įdarykite pradėjusia stingti mase ir sudėkite į šaldytuvą.

Pagaminsite per 45 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).  

 

Suskleisti
Morkų salotos su apelsinais
Receptas: Morkų salotos su apelsinais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 50
Receptas
Ingredientai
Morkos: 3.00 vnt.
Apelsinai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Razinos: 1.00 sauja
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 - sulčių)
Medus: 2.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Linų sėmenų aliejus: 1.00 valg. š. (tinka ir alyvuogių)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Apelsinus nulupkite ir aštriu peiliu, kad neištekėtų daug sulčių, supjaustykite gabalėliais.
  2. Morkas sutarkuokite šiaudeliais. Česnakus sutrinkite.
  3. Sezamų sėklas suberkite į sausą keptuvę ir pakepinkite kelias minutes, kol taps rusvai gelsvos.
  4. Dubenėlyje sumaišykite citrinų sultis, medų, garstyčias, aliejų, cinamoną, įberkite mažą žiupsnelį druskos.
  5. Morkas suberkite į lėkštę, sudėkite apelsinus, apibarstykite česnakais, skrudintomis sezamų sėklomis, razinomis. Apšlakstykite padažu.

 

Suskleisti
Kepti persikai
Receptas: Kepti persikai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 9
Receptas
Ingredientai
Persikai: 4.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š. (2 valg. š. - keptiems persikams ir 50 g - trupiniams)
Medus: 2.00 arbat. š.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Vynas: 1.00 l (1/8 sauso)
Likeris: 50.00 ml (apelsinų)
Miltai: 100.00 g (kvietiniai - trupiniais)
Riešutai: 1.00 valg. š. (trupiniams)
Rudasis cukrus: 50.00 g (trupiniams)
Imbieras: 1.00 žiupsnelis (1/3 - malto - trupiniams)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (1/3 - trupiniams)
Kaip gaminti
  1. Persikų galus kryžmai įpjaukite ir nuplikiusi verdančiu vandeniu nulupkite odelę.
  2. Perpjaukite per pusę ir išimkite kauliukus. Į puodelį supilkite vyną, sukrėskite medų ir sudėjusi persikus kaitinkite ant silpnos ugnies apie 20 min.
  3. Persikus išgriebkite. Karštame svieste išlydykite cukrų, sudėkite persikus ir kaitinkite ant silpnos ugnies, vis įpildama vyno nuoviro, paskui supilkite apelsinų likerį.
  4. Negiliame indelyje sudėkite visus trupiniams reikalingus ingredientus ir maišykite, kol gausite smulkius trupinius.
  5. Juos paskleiskite kepimo popieriumi ištiestoje kepimo skardoje ir kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10–12 min., kol pagels.
  6. Karštas persikų puseles apibarstykite paruoštais trupiniais ir patiekite.  
Suskleisti

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs