Šios salotos – tikras atradimas tiems, kurie nori išvalyti organizmą ir šiek tiek sulieknėti. Pateikiame 4 šių salotų receptus.
1. Klasikinės salotos „Šluotelė“
Ingredientai:
- švieži kopūstai,
- švieži burokėliai,
- morkos,
- citrinų sultys,
- česnakai (nebūtinai),
- aliejus (nebūtinai).
Kaip gaminti:
1. Smulkiai supjaustykite kopūstus, sutarkuokite šviežius (žalius) burokėlius ir morkas. (Proporcijos – 3:1:1).
2. Supjaustytas daržoves šiek tiek paspauskite, kad jos paleistų sultis. Viską pagardinkite citrinų sultimis.
3. Jeigu norite šiek tiek pikantiškumo, galima pridėti smulkintų česnakų.
4. Viską dar galima pagardinti aliejumi, pageidautina – linų sėmenų.
Svarbu: sūdyti salotų nereikia. Jeigu jus kamuoja sumažėjęs skrandžio rūgštingumas, šviežius kopūstus pakeiskite raugintais.
Taip pat skaitykite: Ar tikrai angliavandeniai – tylieji mūsų smegenų žudikai?
2. „Šluotelė“ su obuoliais
Ingredientai:
- rūgštūs obuoliai,
- švieži kopūstai,
- švieži burokėliai,
- morkos,
- citrinų sultys,
- aliejus (nebūtinai),
- džiovinti abrikosai ir slyvos.
Kaip gaminti:
1. Viską darome, kaip ir klasikiniame salotų recepte, tik pridedame tarkuoto rūgštaus obuolio bei kapotų džiovintų abrikosų ir slyvų.
3. Šventinė „Šluotelė“
Ingredientai:
- švieži arba rauginti kopūstai,
- švieži burokėliai,
- morkos,
- citrinų sultys,
- česnakai,
- aliejus (nebūtinai),
- graikiniai riešutai,
- druska,
- pipirai.
Taip pat skaitykite: Slaptosios mūsų organizmo galimybės: kaip valdyti savo mintis?
Kaip gaminti:
1. Viską darome, kaip ir klasikiniame salotų recepte, tik pridedame česnakų ir smulkintų graikinių riešutų bei viską pagardiname pipirais ir druska.
4. „Šluotelė“ su kedro riešutais
Ingredientai:
- 40 g šviežių kopūstų,
- 200 g šviežių burokėlių,
- 200 g morkų,
- 1 valg. š. citrinų sulčių,
- 1/2 stiklinės kedro riešutų.
Kaip gaminti:
1. Smulkiai supjaustykite kopūstus, sutarkuokite šviežius (žalius) burokėlius ir morkas.
2. Kedro riešutus susmulkinkite elektriniu smulkintuvu ir sumaišykite juos su citrinų sultimis.
3. Visas daržoves sumaišykite ir pagardinkite citrinų ir kedro riešutų padažu.