Paslapčių šis receptas turi keletą. Viena iš jų – išvirtus varškėtukus reikia apkepti. Orijus dar mėgsta juos pabarstyti cinamonu. Ir dar viena labai svarbi – ją rasite žemiau. Gal ir Jūs dar ką nors pridėsite?
Pusvalandukas darbo ir pusryčiai ar vakarienė ant stalo. Raitojamės rankoves?
Varškėtukams reikės:
- varškės,
- kiaušinių,
- miltų,
- cukraus,
- druskos,
- grietinės,
- sviesto,
- cinamono.
Gaminimas:
Pradžioje varškės pakelį sutrinkite su dviem kiaušiniais ir dviem šaukštais cukraus, tada sumaišykite su miltais, per daug jų neberkite, nes „tinginiukai“ bus per kieti. Suminkom suminkom tešlą, tada iš jos rankomis sukočiojam tokias tešlines dešreles ir jas supjaustom mažais gabaliukais, tarsi kūčiukus.
Šituos mažylius metam į pasūdytą verdantį vandenį, pavirti reikia trumpai, vos virtinukai-varškėtukai iškyla – stabdom virimą.
Tada keptuvėje pakaitinam sviestą, kai jis išsilydo, iš vandens traukiam varškėtukus ir skrudinam juos ant sviesto. Iš visų pusių, kad įgautų gražią spalvą. Tada prasideda labai svarbus etapas – pacukrinimas – „tinginukų“ karamelizavimas. Tiesiog pagal skonį reikia apibarstyti cukrumi ir toliau kepinti. Turi atsirasti tokia mini plutelė! Viskas, finišas. Traukiam iš keptuvės, ant viršaus dedam didelį šaukštą grietinės, barstom cinamoną. Vuolia! Kaip ir sakiau – nukelia į padanges.
Gaminu bendradarbiaudamas su DVARO pieno produktų šeima, kurią labai mėgstu ir draugauju jau ne vienerius metus.
Skanaus!