Orkaitėje kepti jautienos kukuliukai su sūriu ir spagečiais

Mėsos kukuliukai yra tas patiekalas, dėl kurio niekada nekyla ginčių, nes mėgsta ir vaikai, ir suaugusieji. Gaminant lieka vietos ir fantazijai, nes patiekalą galite gardinti savo mėgstamais priedais. Šiandien siūlome išmėginti su sūriu – skonis jus nustebins!
Mėsos kukuliai
Mėsos kukuliai / 123RF.com nuotr.

Patiekalui reikės:

  • 400 g maltos jautienos,
  • 150 g fermentinio sūrio „Gouda“,
  • 100 g spagečių,
  • 0,5 st. džiūvėsėlių,
  • 1 svogūno,
  • 2 skiltelių česnako,
  • 1 kiaušinio,
  • ryšulėlio šviežių petražolių,
  • šviežio baziliko lapelių,
  • druskos,
  • pipirų,
  • mėgstamo pomidorų padažo.

Gaminimas:

Į jautienos faršą sudėkite smulkiai supjaustytą ir pakepintą svogūną, sutrintą česnaką, susmulkintas petražoles, tarkuotą sūrį, džiūvėsėlius ir įmuškite kiaušinį. Viską išmaišyti iki vientisos masės. Formuokite nedidelius apvalius kukulius ir apkepkite įkaitintoje keptuvėje iš visų pusių.

Atskirai išvirkite spagečius (jie turi būti kietoki, nepervirkite), nukoškite vandenį ir sudėkite makaronus į kepimo indą.

Kartu sudėkite mėsos kukulius, apiberkite tarkuotu sūriu, užpilkite mėgstamo pomidorų padažo.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

Ant iškeptų kukulių pabarstykite baziliko lapelių – žalia spalva pagyvins patiekalą ir suteiks malonaus aromato.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų