Patiekalui reikės:
- 400 g maltos jautienos,
- 150 g fermentinio sūrio „Gouda“,
- 100 g spagečių,
- 0,5 st. džiūvėsėlių,
- 1 svogūno,
- 2 skiltelių česnako,
- 1 kiaušinio,
- ryšulėlio šviežių petražolių,
- šviežio baziliko lapelių,
- druskos,
- pipirų,
- mėgstamo pomidorų padažo.
Gaminimas:
Į jautienos faršą sudėkite smulkiai supjaustytą ir pakepintą svogūną, sutrintą česnaką, susmulkintas petražoles, tarkuotą sūrį, džiūvėsėlius ir įmuškite kiaušinį. Viską išmaišyti iki vientisos masės. Formuokite nedidelius apvalius kukulius ir apkepkite įkaitintoje keptuvėje iš visų pusių.
Atskirai išvirkite spagečius (jie turi būti kietoki, nepervirkite), nukoškite vandenį ir sudėkite makaronus į kepimo indą.
Kartu sudėkite mėsos kukulius, apiberkite tarkuotu sūriu, užpilkite mėgstamo pomidorų padažo.
Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Ant iškeptų kukulių pabarstykite baziliko lapelių – žalia spalva pagyvins patiekalą ir suteiks malonaus aromato.
Skanaus!