Patarimai prieš pradedant:
- Naudokite tokį kepimo indą, kuriame pomidorai nebūtų susigrūdę, pakaktų erdvės. Taip skystis kepant greičiau išgaruos, o pomidorai bus koncentruotesnio skonio.
- žoleles galite rinktis pagal savo skonį, su pomidorais idealiai dera bazilikas, mairūnas, raudonėlis, čiobreliai.
- česnaką ne traiškykite, bet pjaustykite, toks ilgai kepant nesudegs, o iškeps ir karamelizuosis.
Ingredientai:
- 450 g nedidelių pomidorų;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 česnako skiltelė, nulupta ir plonai supjaustyta;
- kelios šakelės mėgstamų žolelių;
- druskos ir stambiai šviežiai maltų juodųjų pipirų, pagal skonį.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 165ºC temperatūros.
2. Į kepimo indą supilkite aliejų, dėkite pasmulkintas žoleles, česnaką, berkite pipirus ir druską.
3. Perpjaukite pomidorus perpus išilgai, jei norite, pašalinkite žaliąjį gabaliuką, kur buvo kotelis. Berkite pomidorų puseles į kepimo indą ir gerai apvoliokite ten esančiame mišinyje, tuomet tvarkingai sudėliokite, kad visi gulėtų perpjautąja puse žemyn.
4. Kepkite apie 2 valandas – kol pomidorai taps visiškai minkšti, odelė bus susiraukšlėjusi.
Taip paruošti pomidorai šaldytuve išbus iki 5 dienų, juos galite ir užšaldyti indeliuose bei laikyti šaldymo kameroje kelis mėnesius.
Su kuo valgyti:
- su pakepinta šviesia duona ir trupintu feta sūriu;
- su kokybiškais makaronais ir mėgstamu sūriu;
- su trapučiais, apteptais trintu avokadu;
- su žalėsių lapelių salotomis.