Orkaitėje kepti varškėčiai

Jeigu norite palepinti šeimą gardžiais, bet liesesniais varškėčiais, kepkite juos orkaitėje. Pliusas dar ir tas, kad nereikės trypčioti prie keptuvės, o tuo metu galėsite ramiai gerti arbatą.
Varškėčiai
Varškėčiai / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 300 g varškės,
  • 4 valg. š. miltų,
  • 1 kiaušinio,
  • 1 arb. š. cukraus,
  • žiupsnelio vanilinio cukraus,
  • žiupsnelio druskos,
  • žiupsnelio kepimo miltelių,
  • 1 valg. š. grietinės.

Gaminimas:

Dubenyje ištrinkite varškę, kad joje neliktų gumuliukų, o dar geriau – pertrinkite ją per sietelį.

Į varškę suberkite cukrų, vanilinį cukrų, druską, kepimo miltelius, įmuškite kiaušinį ir sudėkite grietinę. Gerai išmaišykite ir suberkite miltus.

Masę gerai išmaišykite ir formuokite nedidelius blynelius. Juos dėkite į kepimo skardą ant aliejumi ištepto kepimo popieriaus.

Kepkite maždaug 25 minutes 180 laipsnių orkaitėje. Skanaukite su grietine ir uogiene.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų