Reikės:
- 300 g varškės,
- 4 valg. š. miltų,
- 1 kiaušinio,
- 1 arb. š. cukraus,
- žiupsnelio vanilinio cukraus,
- žiupsnelio druskos,
- žiupsnelio kepimo miltelių,
- 1 valg. š. grietinės.
Gaminimas:
Dubenyje ištrinkite varškę, kad joje neliktų gumuliukų, o dar geriau – pertrinkite ją per sietelį.
Į varškę suberkite cukrų, vanilinį cukrų, druską, kepimo miltelius, įmuškite kiaušinį ir sudėkite grietinę. Gerai išmaišykite ir suberkite miltus.
Masę gerai išmaišykite ir formuokite nedidelius blynelius. Juos dėkite į kepimo skardą ant aliejumi ištepto kepimo popieriaus.
Kepkite maždaug 25 minutes 180 laipsnių orkaitėje. Skanaukite su grietine ir uogiene.