Orkaitėje kepti varškėčiai

Jeigu norite palepinti šeimą gardžiais, bet liesesniais varškėčiais, kepkite juos orkaitėje. Pliusas dar ir tas, kad nereikės trypčioti prie keptuvės, o tuo metu galėsite ramiai gerti arbatą.
Varškėčiai
Varškėčiai / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 300 g varškės,
  • 4 valg. š. miltų,
  • 1 kiaušinio,
  • 1 arb. š. cukraus,
  • žiupsnelio vanilinio cukraus,
  • žiupsnelio druskos,
  • žiupsnelio kepimo miltelių,
  • 1 valg. š. grietinės.

Gaminimas:

Dubenyje ištrinkite varškę, kad joje neliktų gumuliukų, o dar geriau – pertrinkite ją per sietelį.

Į varškę suberkite cukrų, vanilinį cukrų, druską, kepimo miltelius, įmuškite kiaušinį ir sudėkite grietinę. Gerai išmaišykite ir suberkite miltus.

Masę gerai išmaišykite ir formuokite nedidelius blynelius. Juos dėkite į kepimo skardą ant aliejumi ištepto kepimo popieriaus.

Kepkite maždaug 25 minutes 180 laipsnių orkaitėje. Skanaukite su grietine ir uogiene.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų