„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Orkaitėje keptos bulvės su česnaku ir žolelėmis

Kai norisi ko nors šilto, skanaus ir jaukaus, metas traukti iš spintelės bulves. Patiekalą pagaminsite greitai, o pasitenkinimas bus absoliutus!
Keptos bulvės
Keptos bulvės / Shutterstock nuotr.

Bulvės – puikus patiekalas vakarienei!

Ingredientai:

  • 1 kg bulvių
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 4-5 skiltelės česnako, smulkiai pjaustytos
  • 1 šaukštelis rozmarino (arba kitų žolelių, pvz., čiobrelių)
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Paruošimas:

Nulupkite bulves ir supjaustykite jas mažais kubeliais arba puselėmis. Jei naudojate mažas bulves, jas galite kepti visą.

Į didelį dubenį supilkite alyvuogių aliejų, smulkintą česnaką, rozmariną, druską ir pipirus.

Įdėkite bulves į dubenį ir gerai išmaišykite, kad visos bulvės būtų pasruvusios aliejaus ir prieskonių mišiniu.

Įkaitinkite orkaitę iki 200°C (grilio režimas). Bulves sudėkite į kepimo skardą ir kepkite apie 30–40 minučių, kol jos taps traškios ir aukso spalvos. Kas 10 minučių jas pamaišykite, kad gražiai apskrustų.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“