Orkaitėje keptos bulvės su česnaku ir žolelėmis

Kai norisi ko nors šilto, skanaus ir jaukaus, metas traukti iš spintelės bulves. Patiekalą pagaminsite greitai, o pasitenkinimas bus absoliutus!
Keptos bulvės
Keptos bulvės / Shutterstock nuotr.

Bulvės – puikus patiekalas vakarienei!

Ingredientai:

  • 1 kg bulvių
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 4-5 skiltelės česnako, smulkiai pjaustytos
  • 1 šaukštelis rozmarino (arba kitų žolelių, pvz., čiobrelių)
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Paruošimas:

Nulupkite bulves ir supjaustykite jas mažais kubeliais arba puselėmis. Jei naudojate mažas bulves, jas galite kepti visą.

Į didelį dubenį supilkite alyvuogių aliejų, smulkintą česnaką, rozmariną, druską ir pipirus.

Įdėkite bulves į dubenį ir gerai išmaišykite, kad visos bulvės būtų pasruvusios aliejaus ir prieskonių mišiniu.

Įkaitinkite orkaitę iki 200°C (grilio režimas). Bulves sudėkite į kepimo skardą ir kepkite apie 30–40 minučių, kol jos taps traškios ir aukso spalvos. Kas 10 minučių jas pamaišykite, kad gražiai apskrustų.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis