Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pabandę gaminsite vėl: orkaitėje keptas kopūstas su fantastišku padažu

Kopūstas gali tapti puikiu patiekalu, kuriam nereikia daug laiko. Tiesiog išmėginkite tai.
Keptas kopūstas
Keptas kopūstas / Shutterstock nuotr.

Reikės:

  • 2 valg. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus,
  • ½ žaliojo kopūsto galvos, supjaustytos į 4 skilteles,
  • 1 žiupsnelio česnako miltelių arba pagal skonį,
  • 1 žiupsnelio raudonųjų pipirų dribsnių arba pagal skonį,
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį,
  • 2 citrinų.
  • Gaminimas:

  1. Kopūstą kepti geriausia perpjovus jį į 4 ar 6 dalis. Iškepusio kopūsto lapai būna minkšti ir sultingi, viršus gardžiai apskrudęs, o kotas gaiviai traškus.

  2. Įkaitinkite orkaitę iki 230 laipsnių C.

  3. Kopūstų skiltelių puses patepkite alyvuogių aliejumi. Kiekvieną skiltelę pabarstykite česnako milteliais, pipirų dribsniais, druska ir pipirais. Išdėliokite skilteles ant kepimo skardos.

  4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 15 minučių; apverskite kopūstus ir kepkite toliau, kol kai kur paruduos ir apanglės, dar apie 15 minučių.

  5. Iškepusį kopūstą sudėkite į dubenį ir apšlakstykite likusiais 2 valg. š. alyvuogių aliejaus, pagardinkite druska bei pipirais. Apipilkite paruoštu padažu ir tuoj pat patiekite.

  6. Kopūstus galite išsikepti ir orkaitėje. Prieš kepimą juos ištepkite aliejumi ir apibarstykite druska bei maltais juodaisiais pipirais.

  7. Patiekite su vienu iš šių puikių padažų.

Tailandietiškas padažas

Reikės:

  • 3 valg. š. šviežiai spaustų laimo sulčių,
  • 3 žuvų padažo,
  • 3 valg. š. rudojo cukraus,
  • 3 skiltelių česnako,
  • 2 arb. š. džiovintų čili dribsnių,
  • žiupsnelio mėtų lapelių,
  • žiupsnelio kalendros lapelių,
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus,
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Gaminimas

Puode sumaišykite 2 valg. š. laimo sulčių su žuvų padažu, cukrumi ir smulkintu česnaku. Ant labai mažos kaitros kaitinkite nuolat maišydami, kol cukrus ištirps. Pridėkite čili pipirų dribsnius. Padėkite atvėsti. Paskui suberkite susmulkintas prieskonines žoleles ir supilkite likusias laimo sultis.

Jogurtinis padažas

Reikės:

  • 1 stiklinės natūralaus jogurto,
  • 2 valg. š. citrinos sulčių
  • 4 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 skiltelių česnako,
  • žiupsnelio šviežių mėtų lapelių,
  • saujos šviežių petražolių lapelių,
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Gaminimas

Mėtas bei petražoles nuplaukite ir susmulkinkite. Česnaką nulupkite ir taip pat susmulkinkite. Dubenyje sumaišykite žalumynus ir česnaką su jogurtu, 2 valg. š. alyvuogių aliejaus. Pagardinkite druska ir pipirais. Padėkite šaltai, kol keps kopūstai.

Gurmaniškas mėlynojo sūrio padažas

Reikės:

  • 120 g smulkinto mėlynojo pelėsinio sūrio,
  • 1/2 stiklinės majonezo,
  • 1/2 stiklinės grietinėlės,
  • 1 valg. š. šviežiai spaustų citrinos sulčių,
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų,
  • 2 alyvuogių aliejaus,
  • 1/4 stiklinės smulkintų svogūnų laiškų,
  • 1 stiklinės vyšninių pomidoriukų, perpjautų pusiau,
  • 1/2 stiklinės smulkintos rūkytos kiaulienos šoninės.

Gaminimas

Sūrį su mėlynuoju pelėsiu sutrupinkite į dubenį. Sudėkite majonezą, grietinėlę, supilkite citrinos sultis ir gerai išmaišykite.

Keptus kopūstus apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska bei pipirais. Užpilkite paruoštu padažu, apibarstykite susmulkintais svogūnų laiškais, vyšniniais pomidoriukais ir smulkintos šoninės gabaliukais.

Argi ne puiki vakarienė?

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai