Tiesą sakant, yra ne vienas ingredientas, kuriuo galime pakeisti džiūvėsėlius: nuo avižinių dribsnių iki smulkintų migdolų. Sau tinkamas alternatyvas atras ir tie, kas nevartoja glitimo, rašoma Finedininglovers.com
Avižiniai dribsniai
Avižiniai dribsniai yra puikus beglitimis rišamasis ingredientas. Jais džiūvėsėlius galima keisti mėsos kukulių, kepsnių bei kitų patiekalų receptuose, kur reikia „surišti“ mėsą ir kiaušinius. Avižinių dribsnių geriau nenaudoti norint išgauti traškią plutelę, kadangi jie lengvai sugeria drėgmę.
Bulvių traškučiai
Smulkinti bulvių traškučiai – dar viena puiki beglitimė įprastų džiūvėsėlių alternatyva. Jei norite išlaikyti įprastą skonį, rinkitės įprastus, tiesiog skanintus druska, o jei nebijote paeksperimentuoti, galite išbandyti įvairiausius skonius. Bulvių traškučiai tobulai tinka išgauti traškumui.
Kukurūzų dribsniai
Švelnūs ir itin traškūs becukriai kukurūzų dribsniai yra puiki duonos arba japoniškų panko džiuvėsėlių alternatyva, ypač tinkama vištienai apvolioti. Tiesiog sudėkite dribsnius į tvirtesnį plastikinį maišelį ir sutrinkite kočėlu.
Migdolai
Pabandykite naudoti smulkintus migdolus ar jų miltus, jei norite rupesnės ir beglitimės džiūvėsėlių alternatyvos. Šis įprastinių džiūvėselių pakaitalas puikiai tinka ir surišimui, ir traškiam apvalkalui išgauti.
Sūrūs riestainiukai
Traiškyti sūrūs riestainiukai taip pat yra puiki alternatyva norint džiūvėsėliais padengti patiekalą. Nepamirškite atsižvelgti į tai, jog riestainiukuose nemažai druskos, tad ir patiekalas bus sūresnis.
Skrebučiai
Džiūvėsėlius puikiai pakeičia duonos skrebučiai. Susmulkinkite juos virtuvės kombainu ir gausite įprastus džiūvėsėlius.
Krekeriai
Krekeriai mėsos patiekalams suteikia sviestiško ir sūraus skonio. Taip pat jie puikiai tinka norint patiekalą padengti traškia plutele.
Riešutai
Susmulkinti riešutai suteiks patiekalui papildomo skonio ir maistinių medžiagų, kurių negausite su įprastais džiūvėsėliais. Pabandykite į mėsą ir vištieną dėti smulkintų migdolų, pekano, graikinių ar anakardžių riešutų.
Sėklos
Susmulkintos sėklos, pavyzdžiui, sezamo ar saulėgrąžų, suteikia švelnų skonį ir puikią tekstūrą įvairiems patiekalams.
Sudžiūvusi duona
Puikus būdas panaudoti pasenusią duoną – mažus jos gabalėlius įmesti į elektrinį trintuvą ir smulkinti, kol gausite norimo rupumo trupinius.