Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pabodo malti džiūvėsėliai, o gal jų pritrūkot? 10 alternatyvų, kurios nenuvils

Malti džiūvėsėliai – dažno patiekalo sudedamoji dalis, vieniems jų suteikianti traškumo, o kitais kartais padedanti sujungti masę. Tačiau ne visada namie turime pastovėjusios duonos ar pačių džiūvėsėlių. Bet dėl to nusivilti nereikėtų – virtuvėje tikrai turėsite bent vieną iš siūlomų alternatyvų džiūvėsėliams. Gali būti, jog kai kurios jų išbandžius net pasirodys tinkamesnės!
Džiūvėsėliai
Džiūvėsėliai / 123RF.com nuotr.

Tiesą sakant, yra ne vienas ingredientas, kuriuo galime pakeisti džiūvėsėlius: nuo avižinių dribsnių iki smulkintų migdolų. Sau tinkamas alternatyvas atras ir tie, kas nevartoja glitimo, rašoma Finedininglovers.com

Avižiniai dribsniai

Avižiniai dribsniai yra puikus beglitimis rišamasis ingredientas. Jais džiūvėsėlius galima keisti mėsos kukulių, kepsnių bei kitų patiekalų receptuose, kur reikia „surišti“ mėsą ir kiaušinius. Avižinių dribsnių geriau nenaudoti norint išgauti traškią plutelę, kadangi jie lengvai sugeria drėgmę.

Vida Press nuotr./Avižiniai dribsniai
Vida Press nuotr./Avižiniai dribsniai

Bulvių traškučiai

Smulkinti bulvių traškučiai – dar viena puiki beglitimė įprastų džiūvėsėlių alternatyva. Jei norite išlaikyti įprastą skonį, rinkitės įprastus, tiesiog skanintus druska, o jei nebijote paeksperimentuoti, galite išbandyti įvairiausius skonius. Bulvių traškučiai tobulai tinka išgauti traškumui.

Vida Press nuotr./Naminiai bulvių traškučiai
Vida Press nuotr./Naminiai bulvių traškučiai

Kukurūzų dribsniai

Švelnūs ir itin traškūs becukriai kukurūzų dribsniai yra puiki duonos arba japoniškų panko džiuvėsėlių alternatyva, ypač tinkama vištienai apvolioti. Tiesiog sudėkite dribsnius į tvirtesnį plastikinį maišelį ir sutrinkite kočėlu.

123RF.com nuotr./Kukurūzų dribsniai
123RF.com nuotr./Kukurūzų dribsniai

Migdolai

Pabandykite naudoti smulkintus migdolus ar jų miltus, jei norite rupesnės ir beglitimės džiūvėsėlių alternatyvos. Šis įprastinių džiūvėselių pakaitalas puikiai tinka ir surišimui, ir traškiam apvalkalui išgauti.

123RF.com nuotr./Migdolai
123RF.com nuotr./Migdolai

Sūrūs riestainiukai

Traiškyti sūrūs riestainiukai taip pat yra puiki alternatyva norint džiūvėsėliais padengti patiekalą. Nepamirškite atsižvelgti į tai, jog riestainiukuose nemažai druskos, tad ir patiekalas bus sūresnis.

123RF.com nuotr./Sūrūs riestainiai
123RF.com nuotr./Sūrūs riestainiai

Skrebučiai

Džiūvėsėlius puikiai pakeičia duonos skrebučiai. Susmulkinkite juos virtuvės kombainu ir gausite įprastus džiūvėsėlius.

Fotolia nuotr./Salotos
Fotolia nuotr./Salotos

Krekeriai

Krekeriai mėsos patiekalams suteikia sviestiško ir sūraus skonio. Taip pat jie puikiai tinka norint patiekalą padengti traškia plutele.

Fotolia nuotr./Krekeriai su sėklomis
Fotolia nuotr./Krekeriai su sėklomis

Riešutai

Susmulkinti riešutai suteiks patiekalui papildomo skonio ir maistinių medžiagų, kurių negausite su įprastais džiūvėsėliais. Pabandykite į mėsą ir vištieną dėti smulkintų migdolų, pekano, graikinių ar anakardžių riešutų.

123RF.com nuotr./Riešutai
123RF.com nuotr./Riešutai

Sėklos

Susmulkintos sėklos, pavyzdžiui, sezamo ar saulėgrąžų, suteikia švelnų skonį ir puikią tekstūrą įvairiems patiekalams.

123RF.com nuotr./Moliūgų sėklos
123RF.com nuotr./Moliūgų sėklos

Sudžiūvusi duona

Puikus būdas panaudoti pasenusią duoną – mažus jos gabalėlius įmesti į elektrinį trintuvą ir smulkinti, kol gausite norimo rupumo trupinius.

Strelkabelka nuotr./Šviesi duona
Strelkabelka nuotr./Šviesi duona

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas