Jums reikės:
500 g jūrų gėrybių mišinio,
400 g paelijos ryžių,
šaukštelio rūkytos paprikos miltelių,
1,5 litro karšto vištienos sultinio,
4 česnako skiltelių,
svogūno,
mažos skardinės kapotų pomidorų savo sultyse,
2 vištienos krūtinėlių su odele,
4 šaukštų alyvuogių aliejus,
pagal skonį druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelio šafranų,
saujelės žirnelių,
šaukšto kapotų petražolių,
citrina.
Kaip gaminti:
1. Vištos krūtinėles nuplaukite, nusausinkite, su odele supjaustykite jas ketvirčiais, pagal skonį pasūdykite ir užberkite pipirų.
2. Didelę, gilią keptuvę su šlakeliu aliejaus įkaitinkite ant didelės ugnies. Kepkite vištieną iš abiejų pusių, kol pagels. Sudėkite ją į skardą ir kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių Odeles nulupkite, o vištieną susmulkinkite.
3. Svogūną ir 3 česnakų skilteles nulupkite, sukapokite, pakepinkite riebaluose, kuriuose kepė vištiena.
4. Vištienos sultinį supilkite į puodą, suberkite šafranus, sumeskite traiškytą česnako skiltelę ir užvirinkite.
5. Atskiroje keptuvėje šlakelyje alyvuogių aliejaus trumpai apkepkite jūrų gėrybes.
6. Į gilią keptuvę, kurioje ruošite paeliją, sumeskite vištieną, kepintus svogūnus su česnakais, įberkite rūkytos paprikos miltelių ir viską gerai išmaišykite. Ant viršaus užpilkite dalį sultinio ir kaitinkite ant mažos ugnies apie 8 minutes.
7. Galiausiai suberkite ryžius, supilkite likusį sultinį ir viską troškinkite ant mažos ugnies apie 20 minučių. Įmaišykite žirnelius, jūrų gėrybes ir dar šiek tiek pakaitinkite. Tiekite su petražolėmis ir citrinų skiltelėmis.