Kiekis: 4 porcijos
Kalorijos: 140 kcal
Paruošimo laikas: 45 min.
Ingredientai:
- Ilgagrūdžiai ryžiai – 240 g
- „Vapeur“ garuose ruoštos baltosios pupelės, 425 ml, 1/2 skardinės
- Marinuoti pievagrybiai TRADITIONAL, 314ml, 1stikl.
- Cukinija – 1 vnt.
- Citrina – 1 vnt.
- Karis – 1 arbat. šaukšt.
- Maltas čili pipiras – 1 arbat. šaukšt.
- Alyvuogių aliejus – 3 šaukštai
- Druska – pagal skonį
- Pipirai – pagal skonį
Paruošimo būdas
- Cukinijas supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais ir apkepinkite kartu su pievagrybiais alyvuogių aliejuje.
- Suberkite į keptuvę sausus ryžius, suberkite druską, pipirus, prieskonius ir išmaišykite. Įpilkite vandens 1 сm virš ryžių, virkite kol ryžiai sugers vandenį.
- Suberkite pupeles ir troškinkite 15-20 minučių.
- Patiekite, gausiai pašlakstę citrinos sultimis.
Rekomendacijos:
Paeljai paruošti pasirinkite ryžius „Karnoroli“: jie ilgesni ir tolygiai išverda. Su šiais ryžiais Jūs pagaminsite idealią paelją.