Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pagal skonį: plovo ir bulvinių blynų receptai

Net jei žiema išvyta su kaugėmis blynų, kartais užsinorime kai ko riebesnio nei daržovių salotos. Prašom rinktis.
Bulviniai blynai su sojomis
Bulviniai blynai su sojomis / Mariaus Žičiaus nuotr.

Plovas

Plovas su jautiena ir daigintais avinžirniais
Receptas: Plovas su jautiena ir daigintais avinžirniais
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.5 / 50
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 300.00 g (nuvalyti)
Morkos: 350.00 g (350-400 g nuvalytų)
Jautiena: 600.00 g (600-700 g minkštos)
Aliejus: 100.00 ml
Ryžiai: 400.00 g (plikyti)
Avinžirniai: 200.00 g (daiginti)
Vanduo: 1200.00 ml
Kuminai: 1.00 arbat. š.
Paprikos: 10.00 g (1 arbat. š. maltų)
Kalendros: 5.00 g (1/2 arbat. š. maltos)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Juodieji pipirai: 5.00 g (1/2 arbat. š. maltų)
Razinos: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 valg. š. (nubrauktas šaukštas)
Česnakai: 1.00 vnt. (išplauta, bet nevalyta galvutė)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Jei avinžirniai nedaiginti, tuomet juos reikia užmerkti iš vakaro.

2. Ryžius perplaukite, kol vanduo taps skaidrus. Svarbu nuplauti paviršiuje esantį krakmolą, kad vėliau ryžiai nesuliptų.

3. Svogūnus supjaustykite plunksnelėmis, morkas – neplonais šiaudeliais.

4. Storasieniame puode įkaitinkite aliejų ir pirmiausia apkepkite svogūnus, o po to morkas. Išimkite apkeptas daržoves ir sudėkite nedideliais kubeliais supjaustytą mėsą, kurią apkepkite iki rusvumo. Svarbu nedėti visko iš karto, kadangi mėsa troškinsis, o ne keps.

5. Atgal į puodą kartu su mėsa sudėkite morkas ir svogūnus, suberkite avinžirnius, įpilkite apie 200 ml vandens ir troškinkite ant mažos ugnies apie 30 min. (jei avinžirniai daiginti - užteks 10-15 min.).

6. Ant viršaus lygiu sluoksniu paskleiskite ryžius.

7. Vandenyje ištirpinkite  druską ir juo užpilkite ryžius.

8. Į juos įstatykite česnako galvutę, aitriąją papriką, apiberkite prieskoniais ir supjaustytomis razinomis.

9. Uždenkite puodą dangčiu, o patį dangtį iš viršaus apsukite storu rankšluosčiu, sumažinkite ugnį iki minimalios ir palikite maždaug 30 min.

10. Įpusėjus virimui, medinio šaukšto kotu (jis plonas) padarykite duobutes, kad iš apačios eitų garai.

Vietoje daigintų avinžirnių galite naudoti sausus. Tuomet imkite jų šiek tiek mažiau, nes išmirkę jie didina apimtį. Pakaks 100 ml sausų avinžirnių.

Receptas iš tinklaraščio „Žaidžiame virtuvę“

Suskleisti
Tinginio plovas su vištiena
Receptas: Tinginio plovas su vištiena
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.2 / 220
Receptas
Ingredientai
Ryžiai: 250.00 g
Vanduo: 500.00 ml
Vištiena: 2.00 vnt. (filė gabalėliai)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Morkos: 2.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (žalia)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Pomidorų padažas: 100.00 ml (50–100 ml pomidorų pasta)
Daržovių sultinys: 1.00 l (arba vištienos sultinys)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1.Ryžius išvirkite sūdytame vandenyje (gali būti išvirti iš anksto). Mažais kubeliais supjaustykite vištienos filė, apkepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi ir atidėkite.

2.Morkas supjaustykite plonais griežinėliais, susmulkinkite svogūnus, paprikas supjaustykite kubeliais ir apkepkite storadugniame puode.

3.Į puodą sudėkite vištienos gabaliukus, pomidorų pastą, pipirus ir dar truputį pakaitinkite. Supilkite iš kubelių paruoštą sultinį ir retkarčiais pamaišydami 20 minučių troškinkite (kol mėsa bus minkšta).

4.Galiausiai įmaišykite virtus ryžius ir troškinkite dar porą minučių. Galima dar sykį pagardinti druska ir pipirais.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Plovas
Receptas: Plovas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.8 / 37
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 1.00 kg (1,3 - 1,5 kg viščiuko (arba kalakuto) šlaunelių)
Svogūnai: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Morkos: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Ryžiai: 2.00 st. (600 ml)
Česnakai: 15.00 skiltelės (15 - 20 nevalytų, bet gerai išplautų česnako skiltelių)
Aliejus: 100.00 ml (nekvapnus)
Kuminai: 1.00 arbat. š. (malti)
Kalendros: 2.00 g (1/2 šaukštelio maltų)
Kmynai: 2.00 g (1/2 šaukštelio maltų)
Raugerškio uogos: kupini 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Svogūnus supjaustykite plunksnelėmis, morkas – plonais šiaudeliais. Aliejų įkaitinkite storasieniame inde.
  2. Svogūnus ir morkas apkepinkite aliejuje, sudėkite mėsą (Nuimkite nuo šlaunelių mėsą, supjaustykite nedideliais gabaliukais, šlaunelę maždaug į dvį-tris dalis), pakepinkite.
  3. Atskirai sausoje keptuvėje pakaitinkite kuminus, kalendras, kmynus. Labai atsargiai, nesudeginkite! Vandenyje (~ 1,2 - 1,3 l) ištirpinkite druską. Ant mėsos suberkite ryžius, supilkite vandenį.
  4. Suberkite prieskonius, įdėkite česnako skilteles, viršų pabarstyti raugerškiu. Uždenkite dangčiu, o dangtį iš viršaus uždenkite storu rankšluosčiu, sumažinkite ugnį iki minimalios ir pamirškite maždaug 40 min. Nemaišykite.

Receptas iš tinklaraščio „Žaidžiame virtuvę“

Suskleisti
Plovas moliniuose indeliuose
Receptas: Plovas moliniuose indeliuose
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.8 / 23
Receptas
Ingredientai
Mėsa 300.00 g
Ryžiai: 2.00 st.
Morkos: 200.00 g
Svogūnai: 100.00 g
Aliejus: 2.00 valg. š.
Vanduo: 4.00 st.
Prieskoniai plovui pagal skonį 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Ryžius išbrinkinkite. Morkas stambiai sutarkuokite ir kartu su susmulkintais svogūnais pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Mėsos gabaliukus taip pat pakepinkite keptuvėje.

2. Plovą indeliuose sluoksniuokite taip: pakepinta mėsa, morkos su svogūnais, išbrinkę ryžiai. Į kiekvieną indelį įpilkite po stiklinę vandens, įberkite prieskonių, uždenkite ir 160°C karštumo orkaitėje troškinkite 30–45 min.

Suskleisti

Bulviniai blynai

Bulviniai blynai su faršu ir ridikėlių padažu
Receptas: Bulviniai blynai su faršu ir ridikėlių padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 129
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 5.00 vnt. (5 - 6 didelės - tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (1 - tešlai ir 1 - įdarui)
Manai: 2.00 valg. š. (tešlai)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (tešlai, įdarui ir padažui)
Druska: 2.00 žiupsnelis (tešlai, įdarui ir padažui)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Faršas: 400.00 g (kiaulienos - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis - įdarui)
Čiobreliai: 2.00 žiupsnelis (maltas - įdarui ir padažui)
Ridikėliai: 200.00 g (saujelė - padažui)
Grietinė: 200.00 g (padažui)
Kaip gaminti

1. Bulves sutarkuokite vidutine tarka, sumaišykite su kiaušiniu, manų kruopomis, pipirais ir druska. Kiaulienos faršą sumaišykite su labai smulkiai pjaustytu svogūnu, kiaušiniu, pagardinkite pipirais, druska ir čiobreliais.

2. Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus ir įkrėskite kelis šaukštus bulvių masės, tada dėkite šlapiomis rankomis suformuotą maltos mėsos blyną (maždaug tokio dydžio kaip bulvinis blynas). Ant viršaus vėl dėkite kelis šaukštus bulvių tarkių. Kepkite ant mažos ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

3. Jei blynai labai stori ir bijote, kad bus neiškepę, sudėkite juos į aliejumi apšlakstytą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje dar 10 minučių.

4. Padažui supjaustykite ar sutarkuokite ridikėlius ir sumaišykite su grietine, pipirais, druska ir čiobreliais.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė  

Suskleisti
Bulviniai blynai su vištiena
Receptas: Bulviniai blynai su vištiena
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 251
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 600.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Majonezas: 1.00 valg. š. (1-1,5)
Miltai: 2.00 valg. š. (2-3 - priklauso nuo bulvių miltingumo)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 3.00 valg. š.
Muskatas: 2.00 g (0,5 arbat. š.)
Kaip gaminti
  1. Bulves nulupkite ir stambiai sutarkuokite. Vištieną supjaustykite kuo smulkiau. Bulves ir mėsą sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, sudėkite majonezą, suberkite miltus ir paskaninkite muskatais, druska bei pipirais. Viską gerai išmaišykite.
  2. Masę dėkite šaukštu į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir kepkite iš abiejų pusių, kol blynai taps auksinės spalvos.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

 

Suskleisti
Bulviniai blynai
Receptas: Bulviniai blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 210
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 350.00 g (nuskustų)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sūris: 25.00 g (fermentinis)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (baltymai)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Bulves sutarkuokite stambia tarka ir 5 min. pamerkite į šaltą vandenį. Nukoškite, sukrėskite ant popierinio rankšluosčio ir palikite nuvarvėti.

2. Svogūną smulkiai sukapokite ir 3 min. kepinkite keptuvėje įkaitintame šaukšte aliejaus.

3. Bulvių tarkius sumaišykite su keptais svogūnais, sutarkuotu sūriu, kiaušinių baltymais, pagardinkite pipirais.

4. Švarioje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir šaukštu sudėkite paruoštą masę (turi išeiti aštuoni blynai). Apkepus vieną pusę, apverskite.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Bulviniai blynai su sojomis
Receptas: Bulviniai blynai su sojomis
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 19
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 500.00 g
Sojos: 1.00 st. (faršas)
Daržovių sultinys: 1.00 vnt. (kubelis)
Miltai: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aliejus: 3.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Grietinė: 3.00 valg. š.
Gražgarstės: 50.00 g
Kaip gaminti

1. Į užvirtą vandenį įdėkite sultinio kubelį, suberkite sojų faršą ir kelias minutes pavirkite. Nukelkite nuo ugnies ir palikite pusvalandžiui brinkti. Faršą nuspauskite (kad liktų kuo mažiau skysčio).

2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir paskrudinkite aliejuje. Tuomet dėkite nuspaustą sojų faršą ir apkepkite.

3. Bulves nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite. Į tarkius įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, pagardinkite juodaisiais pipirais ir druska. Įmaišykite paruoštas sojas. Karštame aliejuje kepkite nedidelius blynelius.

4. Tiekite su grietine, sumaišyta su salotomis.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti

TAIP PAT SKAITYKITE: Kokie puodai turėtų būti kiekvienos šeimininkės virtuvėje 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas