Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paįvairinimas virtuvėje: nuostabus plovas su kuskusu

Galėtume rasti ne vieną receptą, kuris atsirado pakeistus vos vieną kito patiekalo ingredientą, tačiau skoniu pretenduoja pranokti pirmtaką. Plovas – tradicinis ir daugelio šalių mėgstamas patiekalas, jo versijų yra ne viena, bet šiandien pasiūlysime tokią, kuri puikiai tinka panorus pakeisti ryžius kokiomis nors kitomis kruopomis, o gal tiesiog norint paeksperimentuoti, kai lentynoje ryžių netikėtai neliko, o štai kuskusas – po ranka. Išmėginkite ir įsitikinkite, kad valgys ir maži, ir dideli.
Plovas su kuskusu
Plovas su kuskusu / I. Mažutaitienės nuotr.

Produktai

  • 500 g vištienos filė;
  • 3-4 geros saujos perlinio kuskuso (priklausomai nuo norimo santykio);
  • 2 didelės morkos;
  • 2 svogūnai;
  • 1 paprika;
  • 4 česnako skiltelės;
  • Sultinio kubelis;
  • Keli šaukštai grietinės;
  • Geras šaukštas sviesto;
  • Druska, pipirai.

Gaminimas:

Perlinį kuskusą suberkite į dubenį ir užpilkite verdančių vandeniu, kurio turėtų būti dvigubai daugiau nei kruopų. Jos brinks, kol darysite kitus žingsnius, tačiau kartas nuo karto galite šaukštu pamaišyti kruopas.

I.Mažutaitienės nuotr./Plovas su kuskusu
I.Mažutaitienės nuotr./Plovas su kuskusu

Gilioje keptuvėje (jei tokios neturite, gaminkite paprastoje, bet pabaigoje tiesiog viską suversite ne į keptuvę, o į atskirą puodą) pakepame smulkiais pasūdytą vištieną, kiek vėliau sudedame morkas, svogūnus, papriką ir česnaką. Produktams apskrudus, įpilame kiek verdančio vandens ir dedame sultinio kubelį, viską troškiname. Vėliau sudedame sviestą ir grietinę, skysčio turi būti pakankamai.

Patroškinus mėsą su daržovėmis kokias 25 min., sumažiname ugnį ir imamės kuskuso. Vandenį, jei jo bent kiek liko, nupilame, o jei neliko – kuskusą verčiame tiesiai į gilią kepuvę, kurioje mėsa ir daržovės. Kelias minutes viską tolygiai maišome. Konsistencija galima reguliuoti vandeniu. Galiausiai, paragaujame, pridedame trūkstamų prieskonių ir paliekame patiekalą uždengtą pabrinkti. Valgome po gerų 15 min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito