Produktai
- 500 g vištienos filė;
- 3-4 geros saujos perlinio kuskuso (priklausomai nuo norimo santykio);
- 2 didelės morkos;
- 2 svogūnai;
- 1 paprika;
- 4 česnako skiltelės;
- Sultinio kubelis;
- Keli šaukštai grietinės;
- Geras šaukštas sviesto;
- Druska, pipirai.
Gaminimas:
Perlinį kuskusą suberkite į dubenį ir užpilkite verdančių vandeniu, kurio turėtų būti dvigubai daugiau nei kruopų. Jos brinks, kol darysite kitus žingsnius, tačiau kartas nuo karto galite šaukštu pamaišyti kruopas.
Gilioje keptuvėje (jei tokios neturite, gaminkite paprastoje, bet pabaigoje tiesiog viską suversite ne į keptuvę, o į atskirą puodą) pakepame smulkiais pasūdytą vištieną, kiek vėliau sudedame morkas, svogūnus, papriką ir česnaką. Produktams apskrudus, įpilame kiek verdančio vandens ir dedame sultinio kubelį, viską troškiname. Vėliau sudedame sviestą ir grietinę, skysčio turi būti pakankamai.
Patroškinus mėsą su daržovėmis kokias 25 min., sumažiname ugnį ir imamės kuskuso. Vandenį, jei jo bent kiek liko, nupilame, o jei neliko – kuskusą verčiame tiesiai į gilią kepuvę, kurioje mėsa ir daržovės. Kelias minutes viską tolygiai maišome. Konsistencija galima reguliuoti vandeniu. Galiausiai, paragaujame, pridedame trūkstamų prieskonių ir paliekame patiekalą uždengtą pabrinkti. Valgome po gerų 15 min.