Jums reikės:
- kamambero;
- karamelizuotų svogūnų džemo;
- česnakinio batono / duonelės arba prancūziško batono ir sūdyto sviesto su žolelėmis.
Gaminimas
- Šio patiekalo, kuris gali būti puikiu užkandžiu svečiams ar sočia vakariene porai, gamyba yra tokia paprasta, kad net gėda – viskas užtrunka dvidešimt minučių, ir čia jau įskaičiavus kepimo laiką.
- Pirmiausia įjungiame orkaitę – ją kaitiname iki 180 laipsnių. Kol kaista orkaitė, išlukštename kamamberą (camembert) iš pakuotės, padedame sūrį ant folijos arba kepimo popieriaus ir šiek tiek (apie pusę centimetro) peiliu įpjauname horizontaliai ir vertikaliai sūrio viršų.
- Paruošiame česnakinę duonelę ar batoną. Galima pirkti šaldytą, tuomet tokį tereikės pašauti į orkaitę ir tuo pat metu, per tiek pat laiko, iškepti. Arba galite nusipirkti gatavą česnakinį batoną ar duonelę ir tik pašildyti orkaitėje, bebaigiant kepti kamamberui. Jei tokio neturite, galite paimti paprastą prancūzišką batoną, įpjaustyti jį įstrižai, į griovelius įdėti sūdyto sviesto su žolelėm ir trintu česnaku.
- Į atskirus kepimo indus sudedame batoną ir kamamberą, pašauname į orkaitę. Kepimas trunka apie penkiolika minučių. Per tiek laiko sūris suminkštėja ir pradeda lydytis, o česnakinė duonelė – apskrunda, jos išorė tampa traški, o vidus – minkštutis.
- Ištraukus iš orkaitės gausiai aptepame kamamberą karamelizuotų svogūnu džemu (jis gali vadintis caramelised red onion marmalade ir pan.), kuris suteiks sūriui saldžiai rūgštaus skonio ir malonios tekstūros.
- Supjaustome česnakinę duonelę ir godžiai merkiame ją į minkštą sūrį. Palaima, ne kitaip!