Ingredientai:
- 700 g maltos pusriebės kiaulienos;
- 1 svogūnais, labai smulkiai supjaustytas;
- 1 kiaušinis;
- 2 valg. šaukšt. maltų džiūvėsėlių;
- kelios sūrio lazdelės;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- 1 žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- mėgstamų mėsos prieskonių;
- aliejaus (kepimui).
Gaminimas:
1. Į dubenį dėkite maltą kiaulieną, berkite džiūvėsėlius, smulkintą svogūną, įmuškite kiaušinį, pagardinkite prieskoniais, pasūdykite. Masę gerai išmaišykite arba net išminkykite rankomis.
2. Sūrio lazdeles supjaustykite gabaliukais.
3. Gaminkite kotletukus: išplokite po truputį mėsos delne, dėkite sūrio lazdelės gabaliuką, o tada suformuokite rutuliukus.
4. Kepkite iki vidutinės kaitros įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus.
5. Tiekite su bulvių koše, šviežiomis ar raugintomis, marinuotomis daržovėmis.