Ingredientai:
- 500 g šviežių figų;
- 250 g cukraus;
- 5 g agar-agar (veganiškas standiklis, kurio galima rasti bet kuriame didesniame prekybos centre);
- 2 valg. šaukšt. šviežių citrinos sulčių;
- 1 valg. šaukšt. romo;
- 0,5 vanilės ankšties.
Gaminimas:
1. Nuplaukite figas, nupjaukite galiukus ir supjaustykite į 4 dalis, suberkite į dubenį.
2. Ant figų supilkite cukrų, citrinos sultis, romą, dėkite vanilės ankšties puselę (perpjaukite išilgai), išmaišykite ir leiskite pastovėti kambario temperatūroje porą valandų.
3. Perpilkite į puodą ir ant labai nedidelės ugnies virkite apie 30 min. Išimkite vanilės ankštį, suberkite agar-agar ir dar pavirkite 7–10 min.
4. Ištepkite bekvapiu aliejumi nedidelę keturkampę kepimo skardą ir supilkite figų masę, mentele išlyginkite paviršių ir leiskite atvėsti. Tada dėkite į šaldytuvą mažiausiai 6 val.
5. Atsargiai išimkite sustingusią figų „plokštelę“ ir supjaustykite kvadratėliais. Sudėkite tarp dviejų kepimo popieriaus sluoksnių ir leiskite dar kiek apdžiūti kambario temperatūroje. Galite apvolioti kristaliniame cukruje. Saldainiai geriausi pastovėję kelias dienas, tačiau galima valgyti ir iškart.