„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Paprasta, bet efektinga: kepintos moliūgų sėklos – ir sriubai, ir užkandžiauti

Rugsėjį–spalį tikrai nepavyktų ignoruoti tokių daržovių, kaip moliūgai, nes ir turgavietėse, ir parduotuvėse jos šviečia iš tolo. O jei iš moliūgų ruošiate trintą sriubą, siūlome ją pagardinti itin paprastai paruošiamu priedu – pikantiškomis sėklomis. Jos, beje, tiks ir kaip užkandis, kurio galite prisiberti į kokį patogų indelį ir skanauti darbe.
Moliūgų sėklos
Moliūgų sėklos / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 120 g moliūgų sėklų;
  • 3 arbat. šaukšt. klevų sirupo;
  • 0,3 arbat. šaukšt. aitriųjų paprikų drisbnių;
  • žiupsnis druskos.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 170 C (režimas su vėjeliu).

2. Dubenėlyje kruopščiai išmaišykite visus ingredientus, stebėkite, kad sėklos tolygiai pasidengtų sirupu. Paskleiskite vienu sluoksniu ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

3. Kepkite apie 15 min., kol sėklos kiek parus ir susproginės, stebėkite, kad nesudegtų.

4. Leiskite atvėsti ir sulaužykite gabaliukais, kad sėklos nebūtų sustingusios į vieną luitą. Berkite į sriubą, ant salotų ar skanaukite kaip užkandį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“