Ingredientai:
- 1 didelis prinokęs, bet nepernokęs avokadas;
- 2 ilgavaisiai agurkai;
- keli svogūnų laiškai;
- 2 valg. šaukšt. neriebaus majonezo;
- 1 valg. šaukšt. žaliosios citrinos (laimo) arba paprastos citrinos sulčių;
- didelis žiupsnis druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 1 arbat. šaukšt. sriracha padažo (iš bėdos tinka ir aitriosios paprikos milteliai);
- saujelė kapotų šviežių kalendrų (jei nemėgstate, galite keisti petražolėmis).
Gaminimas:
1. Avokadą nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite kaulą ir supjaustykite gana stambiais kubeliais. Suberkite į dubenį.
2. Agurkus nulupkite, perpjaukite pusiau, išskobkite sėklas, o tada supjaustykite panašiais kubeliais kaip avokadą. Suberkite į tą patį dubenį, ten pat berkite ir susmulkintus svogūnų laiškus. Viską pašlakstykite citrinos sultimis.
3. Iš likusių ingredientų, išskyrus žoleles, užmaišykite padažą. Supilkite ant agurkų bei avokadų, atsargiai išmaišykite, kad viskas tolygiai pasidengtų padažu. Apibarstykite kalendromis ar petražolėmis ir iškart patiekite.