Ingredientai (2 asm.):
- 300 g makaronų (geriausia – trumpo formato, bet jei patinka, rinkitės spagečius);
- 1 stiklinė žaliųjų žirnelių (jei jie šaldyti, atšildykite);
- 2 skiltelės česnako, sutraiškytos;
- 3–4 laiškiniai svogūnai;
- 100 g tarkuoto parmezano ar kito mėgstamo kietojo sūrio, svarbu, kad ryškesnio skonio (padalinkite į dvi dalis);
- šlakelis citrinų sulčių;
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- žiupsnis aitriųjų paprikų dribsnių (nebūtina, bet tinka, jei mėgstate aštriau);
- didelis žiupsnis druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- didelė sauja gražgarsčių (padalinkite jas į dvi dalis).
Gaminimas:
1. Žirnelius labai trumpai – 3–4 min. – pavirkite ir perliekite šaltu vandeniu
2. Visus ingredientus, išskyrus aliejų, pusę sūrio bei gražgarsčių ir makaronus, suberkite ir supilkite į elektrinį maisto smulkintuvą. Susmulkinkite iki tyrės. Jei liko kiek rupesnių žirnelių, nieko tokio. Į šią tyrę plona srovele supilkite aliejų ir dar kiek pamalkite, kad aliejus „įsijungtų“ į bendrą konsistenciją.
3. Išvirkite makaronus dideliame kiekyje pasūdyto vandens (jokiu būdu jų nepervirkite). Makaronus nukoškite (tik prieš tai pasilikite kelis šaukštus makaronų virimo vandens).
4. Berkite makaronus į erdvų dubenį, supilkite pasigamintą padažą, likusias gražgarstes ir sūrį, išmaišykite ir iškart kvieskite prie stalo valgytojus.