Ingredientai (2-3 asm.):
- 250 g riebios varškės;
- 250 g obuolių;
- 2 dideli kiaušiniai, tryniai atskirti nuo baltymų;
- 2 valg. šaukšt. cukraus;
- 2 valg. šaukšt. miltų;
- 0,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- keli lašai vanilės esencijos;
- 1 valg. šaukšt. sviesto;
- citrinos sulčių;
- žiupsnis druskos;
- saujelė pakepintų ir stambiai sukapotų lazdynų riešutų (nebūtinai)
- šiek tiek maltų džiūvėsėlių.
Gaminimas:
1. Obuolius nulupkite, supjaustykite gana stambiais kubeliais, suberkite į dubenį, pašlakstykite citrinos sultimis ir pabarstykite keliais žiupsniais cukraus.
2. Kitame dubenyje išsukite trynius su likusiu cukrumu, tada sudėkite varškę ir labai gerai ištrinkite, kad neliktų gumuliukų. Įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, suberkite druską, riešutus.
3. Iki stamdumo išplakite kiaušinių baltymus, sudėkite juos bei obuolius į varškės masę ir atsargiai, bet gerai išmaišykite.
4. Krėskite gautą masę į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą nedidelę kepimo formą, ant viršaus uždėkite kelis sviesto gabaliukus.
5. Kepkite iki 180C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min., kol viršus bus gražiai parudęs. Valgykite su uogomis, grietine, jogurtu ar kitais mėgstamais priedais.